2024. március 29. - Auguszta

Timosenko szerint lefizeti és zsarolja az ellenzéket az ukrán kormány

Megvesztegetési kísérletekkel vádolta meg Viktor Janukovics ukrajnai miniszterelnököt az ellenzék vezetője, Julija Timosenko. Timosenko azt állította, hogy a kormányzó koalíció több millió dollárig terjedő kenőpénzt ajánlott fel ellenzéki parlamenti képvi
2007. április 6. péntek 09:28 - Hírextra
Volt olyan, akinek kormányzati tisztséget ajánlottak, de volt olyan is, akit megfenyegettek és vállalkozását csődbe vitték. Timosenko elmondta, az általa vezetett tömörülés (Julija Timosenko Tömbje/BJuT) képviselői arról számoltak be, hogy ötmillió dollárig terjedő összeget ajánlottak fel nekik, ha átállnak a kormányzati oldalra.

"Senki nem tud ennek ellenállni. Ebben a törékeny demokráciában a korrupció nagyon komoly veszélyt jelent" - mondta Timosenko.

Hozzátette, hogy május 27-én megtartják az előre hozott parlamenti választásokat, akár részt vesz azon a Viktor Janukovics kormányfő vezette Régiók Pártja, akár nem.

Viktor Juscsenko ukrán elnök csütörtökön is kitartott a parlament feloszlatására vonatkozó rendelete mellett, amelyről az alkotmánybíróság várhatóan másfél hónapon belül hoz döntést. Az államfő ugyanakkor jelezte, hogy hajlandó kompromisszumra a választások május 27-re kitűzött időpontját illetően.

A Nyugat-barát elnök hétfőn oszlatta fel a törvényhozást, miután a múlt héten az őt támogató pártszövetség több parlamenti képviselőjét átcsábították az oroszbarát kormánykoalíciót alkotó erők padsoraiba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását