2024. május 16. - Mózes, Botond

Vízen razziázott a rendőrség

Négyszázötven hajót ellenőrzött és 25 esetben tett feljelentést, főként a vízi közlekedéssel összefüggő okok miatt, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság az idei első AQUAPOL akcióhéten, március 2. és 8. között - közölte a BRFK hétfőn az MTI-vel.
2009. március 9. hétfő 14:10 - HírExtra
Az AQUAPOL az európai belvízi, illetve tengeri hajózási útvonalakon és kikötőkben illetékes rendőri szervek, hajózási hatóságok együttműködése.

Az ellenőrzés a Duna magyar területen lévő szakaszaira terjedt ki, a hozzá tartozó közvetlenül hajózható mellékágakat, öblözeteket is beleértve. A rendőrkapitányság a fokozott ellenőrző tevékenységét a Duna parti területeire is kiterjesztette.

Az akcióhét során a rendőrök, a megszokott feladataikon túlmenően, a veszélyes áru és a hulladék szállításának, valamint a vonatkozó EU-szabályzat betartásának ellenőrzésére
fordítottak kiemelt figyelmet. Az akció további célja többek közt a vízijárműveken tartózkodó személyek képesítésének vizsgálata, valamint az alkoholfogyasztás ellenőrzése volt.
A kapitányság 291 munkatársa összesen 408 belvízi hajót, 3 kedvtelési hajót, 7 személyszállító hajót és 23 úszó munkagépet vizsgált át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását