2024. május 14. - Bonifác

Nőnap orosz módra - micsoda buli!

Csinos fiatal orosz lányok, brazil táncosok és igazi orosz mulatság kifulladásig – ez vár az Orosz Üzletasszonyok Klubja által szervezett jótékonysági est vendégeire.
2009. március 8. vasárnap 13:59 - Gedei Szilárd



Színre lépnek az orosz üzletasszonyok

Kivéve persze, amikor vasárnapra esik, mint idén. Az Orosz Üzletasszonyok Klubja azonban nem ül tétlenül ezen az estén sem, sőt. Fergeteges bulit terveznek nőnap estéjére a Braseiro Étterembe – amolyan jótékonysági estet. Mint mondják, ez az első ilyen komolyabb próbálkozásuk, de hagyományteremtő szándékukat komolyan gondolják.

Nem is szoktak ám viccelni, ha üzletről vagy hasonló dolgokról van szó.

Popova Nyina például szintén a nagy orosz föld szülötte, férjével azonban még az előző rendszerben Magyarországra jöttek. Itt indították be tizennégy évvel ezelőtt a Rosszijszkij Kurier című orosz nyelvű lapjukat, mely mára egy viszonylag nyereséges vállalkozássá nőtte ki magát. A kéthetente megjelenő színes újság elsősorban a nálunk élő oroszajkúaknak szól, de persze sokan forgatják oroszul beszélő magyarok is. Saját nyomda, saját szerkesztőség – a Kurier körülményeit sok magyar lap is megirigyelhetné.

Góczi Katerina más utat választott. A fiatal divattervező egy nemzetközi cégnél, a VK Studionál dolgozik – a HírExtra kérdésére azt is elárulta, hogy ez egy orosz származású hölgy számára is jövedelmező üzletág, bár a válság miatt most egy kissé visszaesett a forgalom.

Abban pedig mindannyian egyetértettek, hogy aki ismer oroszokat, azok tudják, bizony ők nagyon tudnak szórakozni. Az esten koncertek, előadások is lesznek – a Paksi Harmonika Együttes egy egész programmal készül az estére. Az eseménynek természetesen karitatív célja lesz: az összegyűlt pénzt a mátészalkai Gyermekvédelmi Központ lakóinak ajánlják fel.



Nem állnak meg egynél

- Most az a célunk, hogy megmutassuk magunkat, hogy tudassuk mindenkivel, hogy mi is élünk és mi is teszünk valamit a közösségért. A klubunk nem zártkörű, persze most még csak nagyjából 15 igazi orosz üzletasszony a tagja, de nyitni szeretnénk a magyarok felé is – mondták egyöntetűen a hölgyek. A divattervező hölgy, Katerina azonban azt is megjegyezte: mivel ők lényegében a magyar gazdaság szereplői, sokat köszönhetnek az országnak, pont ezért igyekeznek vissza is adni valamit, most ezzel a jótékonysági esttel. Büszkék és tettre készek: ha pedig a fejükbe vesznek valamit, akkor azt meg is valósítják.

Mielőtt azonban még valaki azt hinné, hogy ez az est csak a korban már benne lévő komoly üzletasszonyokról fog szólni nagyot téved. Lesznek ott fiatal orosz lányok, sőt brazil táncos lányok is – a jó hangulat tehát garantált.

S ki tudja, egy év múlva már talán kétszer annyi hölggyel ülhetünk le ismét beszélgetni egy fergetegesen sikerült est után.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását