2024. április 29. - Péter

Nőnap orosz módra - micsoda buli!

Csinos fiatal orosz lányok, brazil táncosok és igazi orosz mulatság kifulladásig – ez vár az Orosz Üzletasszonyok Klubja által szervezett jótékonysági est vendégeire.
2009. március 8. vasárnap 13:59 - Gedei Szilárd
Az Orosz Üzletasszonyok Klubja – ilyen is van – nőnap estéjére jótékonysági estet szervez a Braseiro Étteremben. Álljunk csak meg! Orosz üzletasszonyok? Itt Magyarországon? Hogy kerülnek ide, és mit csinálnak nálunk? Kérdéseinkre a Rosszijszkij Kurier szerkesztőségében négy határozott üzletasszonytól kaptunk választ egy oldott hangulatú beszélgetésen. Azaz nőnap egy kicsit más szemmel: igazi karakán orosz mentalitással.



Sokan vannak, hát tömörülnek

- Régóta gondolkodtunk már egy klub alakításán, ugyanis vagyunk néhányan, akik nyitottak vagyunk a klub által megfogalmazott irányvonalra – kezdték mondandójukat a HírExtra kedvéért az első számú magyarországi orosz lap szerkesztőségében összegyűlt üzletasszonyok.

Oroszok ugyanis szép számmal élnek kis országunkban, attól függetlenül, hogy orosznak, magyarnak vagy éppen szovjetnek – ilyen is van – vallják magukat. Az egy éve alapított klub elsődleges célja nem is volt más, mint összegyűjteni kis hazánk legönállóbb karaktereit: az orosz származású, esetleg orosz ajkú vállalkozókat, vagyis sikeres vállalkozó hölgyeket.

Például Mudzsiri Szevindzs, az egyik „orosz üzletasszony” nagyon érdekes dolgot osztott meg a HírExtrával. Az azerbajdzsáni származású, egzotikus arcvonásokkal megáldott fiatal hölgy még ma is azt mondja: igazából szovjetnek vallja magát. Persze egy kicsit azeri, egy kicsit orosz, sőt magyar is – mégis sokszor mondja magát szovjetnek. Mojerie egyébként egy orosz-azeri éttermet vezet, a hatodik kerületi Marquis de Salade kínálatát a magyarok is imádják.



"Ha az oroszok szórakoznak, akkor igazából szórakoznak"

A program
Vetővirág együttes előadása
Paksi Harmonika Együttes előadása
Magyar és orosz zene reggelig
- Amikor Magyarországra érkeztem az tűnt fel, hogy az itteni férfiak sokkal előzékenyebbek, mint az oroszok – osztotta meg velünk tapasztalatait a Detki keksz ügyvezető igazgatója, Olga Pavlova. – Egyik moszkvai utam alkalmával történt, hogy egy férfival érkeztem egyszerre egy üzlet bejáratához, aki nem nagyon zavartatta magát, előre ment és kicsapta az ajtót. Azt hittem, hogy nekem akarja megtartani, de a következő pillanatban már vissza is csapódott és majdnem visszarepültem az utcára – mesélte nevetve Olga az orosz viszonyokat. Ő egyébként szintén Moszkva mellől származik, és a Baltikumban tanult.

Azaz a kint megtapasztalt kemény világ akár még a hasznukra is válhat – felvértezi a nőket valami olyannal, mellyel kis hazánk üzletasszonyai nem mind rendelkeznek. Azonban íme a másik véglet is: Oroszországban, és még sok másik volt szovjet tagállamban különleges odafigyeléssel ünneplik a nőket: odakint a nőnap munkaszüneti nap!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását