2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rendőri készültség több helyszínen

Kordonnal zárták körbe a rendőrök a Magyar Önvédelmi Mozgalom Szabadság téri demonstrációjának helyszínét hétfőn délután az MTV székházánál, s ugyancsak jelentős erőkkel vonultak fel a Parlamentnél, s lezárták az Andrássy utat az Operánál, ahol majd Gyurc
2007. október 22. hétfő 17:14 - Hírextra



A Szabadság téren egyelőre háromszáz tüntető tartózkodik, akik közül egyeseket, akárcsak néhány újságírót is, a rendőrök szúrópróbaszerűen átvizsgálnak és csak igazoltatásukat követően engednek be a demonstráció helyszínére az MTI tudósítói szerint.
A Parlamentnél hat rendőrségi autóbusz, mintegy tucatnyi teherautó, harminc járőrautó és tíz mikrobusz várakozik, valamint ott van két vízágyú is.

Az Operánál, ahol lezárták az Andrássy utat, az ott lakók is csak igazoltatást követően közlekedhetnek. Az MTI helyszíni tudósítói ott is két vízágyút és egy könnygázgránátvetőt is láttak.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta, hogy a hétfő délutáni Szabadság téri rendezvény résztvevői demonstrációjuk után az Operaház elé vonuljanak.

A rendőrség honlapjára vasárnap éjszaka feltett határozat szerint a döntés arra tekintettel született, hogy a gyülekezési törvény értelmében a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását