2024. április 19. - Emma

Hihetetlen Obama: a tálibokkal tárgyalna az amerikai elnök!

Az Egyesült Államok nem áll nyerésre az afganisztáni háborúban - ismerte el Barack Obama amerikai elnök a The New York Timesnak adott interjúban, ugyanakkor lehetségesnek nevezte egy megbékélési folyamat elindítását.
2009. március 8. vasárnap 07:49 - HírExtra
Barack Obama ugyanakkor elismerte, hogy a tálib mozgalom egyes elemeivel való párbeszéd nem biztos, hogy meghozza ugyanazt a sikert. "A helyzet Afganisztánban mindenképpen sokkal bonyolultabb" - mondta.

Obama emlékeztetett arra, hogy milyen sikert hozott az a stratégia, amelynek révén az iraki lázadókat sikerült leválasztani az al-Kaida terrorszervezet iraki szárnyához tartozó, szélsőségesebb csoportokról, és amelyre sokan úgy tekintenek, mint ami - az amerikai csapatok létszámnövelése mellett - elvezetett az iraki háborúban az elmúlt két évben elért fordulathoz.

A tekintélyes amerikai lapnak adott - s a The New York Times honlapján szombaton ismertetett - terjedelmes interjúban Obama egyebek közt arról beszélt, hogy hozzáfogott az Egyesült Államok afganisztáni és pakisztáni politikájának felülvizsgálatához, mégpedig azzal a szándékkal, hogy egy új stratégiát találjanak. Mint mondta, ezen belül fontos tényező lehet a megbékélés, annak a stratégiának a példájára, amit David H. Petraeus tábornok - az amerikai hadsereg közel-keleti műveleteit felügyelő középső parancsnokság vezetője - követett Irakban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását