2024. május 20. - Bernát, Felícia

Csalódott magyar

A dobogót is elérhetőnek tartotta, ezért kicsit csalódott Kürthy Lajos, a torinói fedettpályás Európa-bajnokságon ötödikként végzett magyar súlylökő.
2009. március 8. vasárnap 21:12 - HírExtra
A 22 éves versenyző élete első felnőtt világversenyén egyéni csúcsot ért el.

"Az elvárás a nyolcas döntő volt, ott úgy számoltam, az olimpiai bajnok lengyel mögött bármi lehet - mondta az MTI-nek Kürthy. - Örülök az ötödik helynek, hiszen nem sokan szoktak világverseny döntőjében kétszer is egyéni csúcsot javítani. Ugyanakkor egy kicsit csalódott vagyok, mert ha jobban sikerül a forgásom, akkor talán érmet is szerezhettem volna."

Kürthy most a téli dobó Európa Kupára készül, majd a berlini szabadtéri világbajnokságon is szeretne döntőbe jutni.

Dornbach Ildikó, aki felnőtt szövetségi kapitányként a fedett Eb-n debütált, elégedett volt a hétfős magyar csapat szereplésével:

"Egy döntős hely volt a célkitűzés, ezalatt én az első nyolcat értettem, de végül is két finalistánk volt Kürthy és Minczér Albert személyében. Úgy értékelem a szereplést, hogy néhány hiányzóval kiegészülve ezek a fiatalok azok, akikre építeni lehet. Ez volt a londoni olimpiáig vezető út első állomása, ez a csapat fogja 2012-ben is a válogatott magját alkotni. Most láthatták, hogy az európai élmezőny nincs olyan messze, sok pozitív tapasztalatot szereztek."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását