2024. április 18. - Andrea, Ilma

Tíz nap múlva megérkezik a fáklya

A hátralévő közel 1000 km-es út megtételét követően az olimpiai fáklya magyar idő szerint jövő szombaton hajnalban érkezik meg a XXI. vancouveri téli játékok megnyitójának helyszínére, a BC Place Stadionba.
2010. február 2. kedd 12:30 - HírExtra
A láng tavaly október 30-án kelt útra a kanadai Victoriából, s az ország összes tartományán, valamint 1036 településen át, több mint 12 ezer futó részvételével tette meg az olimpiák történetének eddigi leghosszabb, 45 ezer km-es belföldi stafétáját.

A fáklya az észak-kanadai régiókban többször is elaludt a jeges szélviharokkal kísért, mínusz 35 fok körüli hidegben, a szervezők azonban négy tartaléklánggal felszerelkezve vágtak neki az útnak, így minden esetben sikerült újra meggyújtani az ötkarikás jelképet.
A láng kedden érkezik meg Vancouverbe, s a versenyhelyszíneket érintve fejezi be a túrát, az azonban továbbra is titok, hogy a megnyitón ki lesz az a világsztár, aki meggyújtja a fáklyát a stadionban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását