2023. november 29. - Taksony

BKV - botrány! Bizonyító dokumentumokkal

A HírExtra birtokába jutott dokumentumok szerint a BKV ott folytatja ahol abbahagyta. Hiába ígérte meg kinevezésekor Kocsis István, hogy beszünteti a tanácsadó cégek pénzelését, bizonyíthatóan ezt teszi.
2009. március 3. kedd 10:10 - Pénzes Dávid
A BKV-nál nem először merül fel a tanácsadásért elköltött közpénzek jogossága. Mindenki számára világos, hogy így lehet a legkönnyebben közpénzt folyatni magáncégekhez. Kitalál a cég valami jól hangzó tanulmányt, például: a devizapiaci változások hatásának elemzése, és megbíz egy magáncéget vele, természetesen többmillió forintért.

Persze, ha magyar cégről van szó, akkor hamar rá lehetne jönni ki áll  mögötte, így az is kiderülne milyen összefonódások vannak a BKV vezetése, fővárosi politikusok illetve a magánszektor vállalkozásai között. Ez nyilvánvaló nagy kockázatokat rejt. A profik ezért már offshore cégekben gondolkodnak.

Ami biztos: kétszer 56 ezer euró

BKV reakció
A BKV közleményben magyarázta meg a helyzetet. Ebben azt írják, az új vezérigazgató munkájának kezdetén a stratégiai célok eléréséhez kívánt elemzéseket beszerezni, amelyek elengedhetetlenek voltak a továbblépéshez. A BKV utalt arra a jogszabályra is, mely kimondja, az 50 millió forintos értékhatár alatt nem kell közbeszerzési eljárást lebonyolítani. Az említett kifizetések közel 17 millió forint.
Így tett a BKV is tavaly év végén. A két számla illetve a hozzájuk kapcsolódó teljesítési igazolás ezt világosan bizonyítja. (A képekre kattintva érhető el a teljes méret.) Az egyik 56 ezer euróról szól, melyben a BKV az Everest Capital S.A. nevű svájci székhelyű céggel kötött üzletet a „hitelfelvételi lehetőségek felmérésére”.

A teljesítési igazoláson személyesen Kocsis István vezérigazgatónak az aláírása található, ellenjegyzés nélkül.

A másik a „devizapiaci változások hatásának elemzésére” kifizetett szintén 56 ezer euró. A kiválasztott egy Dandy Trading Limited nevű bermudai cég. A teljesítési igazolást szintén Kocsis úr jegyzi. Mindkét számla csupán az ügylet első felét jelenti, azaz ez csak a pénz egy része.

Más portálon már a végső összeget is tudni vélik: így a Dandy 78 500 eurót, az Everest 81 900 eurót kapott a magyar adófizetők pénzéből, hogy jótanácsait megosztotta a közlekedési vállalattal. Ezek mai árfolyamon összesen 48 millió forintot tesznek ki. Érdekes összefonódás, hogy mindkét cég ugyanannál a ciprusi banknál, a Bank of Cyprus Ltd.-nél vezeti számláját.

Kik ezek egyáltalán?

Furcsa módon egyik cég sem bír nemzetközi elismeréssel abban a témában, amire őket tanácsadóként felkérték. Ráadásul, ha a BKV ilyen jellegű tanácsot szeretne kérni, akkor első körben hazai pénzintézeteket kellene megkeresnie, esetleg olyan elismert nemzetközi könyvvizsgáló cégeket, akiknek a hátterük kristálytiszta.

Annak, hogy a vállalat közpénzen ilyen homályos vállalkozásokkal szerződik, egyetlen ésszerű oka lehet: csökkenteni az átláthatóságot. Az ezek után kialakult nagy homályból egy dolog teljesen világos, ez pedig a cél: minél több pénzt "lenyúlni".

Az ügynek az ad különleges ízt, hogy Kocsis István BKV vezér tavalyi kinevezésekor éppen az ilyen ügyletekbe belebukott Antal Attilát váltotta. Kocsis akkor kijelentette, a milliárdos tanácsaadásoknak véget kíván vetni.

Az eredményt látjuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2015. szeptember 17. 20:24
https://www.youtube.com/all_comments?v=B7EpXqBhogo
"
7 hónapja
A hortobágyi kitelepítésből visszatérhetett szorgalmas gazdálkodó paraszti családtól vásároltam náluk évtizedekig a tejet! Minden héten legalább 5 litert kifizettem és hoztam. Pedig nem nekem kellett volna segítenem ezzel is őket, hanem a kitelepítők leszármazottainak!
Egy 'perhármas "inszeminátor" (termoszos borjúcsináló ex elvtárs) járt oda hozzájuk a "rendszerváltás" után jóval már és heccelgette(!) őket... A tormaföldei hírhedt (néhai) besúgó Doma Sándor "harcostársa" az illető és mivel az még él, nem írom le a nevét. Tudja ő is, hogy miért nem köszönök neki (sem)!... (A fia aktívan "internetfüggő", de nem tudni, ismeri-é ezt az oldalát a "papának"...)
Válasz ·


7 hónapja
A sok megszállópribék hazaáruló, aljas érdek dörgölőző gerinctelen patkányféreg!
Válasz ·


7 hónapja
Mocskos, senkiből felkent párttitkárok a dolgos parasztot kitelepítették a hortobágyi birkaakolba kényszermunka táborba és elfoglalták azok ingatlanát, gátlástan tolvaj bűnöző, hitvány féreg módjára!
Aki ezeken nosztalgiázik, az vagy elmebajos, avagy valamely patkányfamília leszármazottja és képtelen önkritikát gyakorolni, illetve átlátni az ősei BŰNÉT!
Válasz ·
"
...
2015. január 22. 11:35
GOOGLE TAGS: ""Égjen inkább az olajmező..." (Mobiltelefonnal rögzített tévé műsor doku'film.)
Alkalmazás Hozzászólás 4 napja
...már vannak, akik görbén néznek rám és legszívesebben hangos szóval belém kötnének...
Talán csupán az fogja vissza őket, hogy NEVET, NEVEKET NEM ÍRTAM ITT én és hát akkor meg ugye... Hogy magukra ismertek és ezt még ki tudja hogyan elő is adták más családtagjuknak, hozzátartozónak?...
ÉN NEM ÍRTAM HAZUGSÁGOT sehol! Ha meg kellemetlen a(z amúgy névtelen) igazsággal szembesülni bárhol, pl. egy kevesek által nézett kis videócska alatt?...

Amikor 2006 őszén a fater eljött ide a községbe messziről és részt vett azon a megkreált megemlékezésen... Amikor "Féltek azok a korosodó emberek átvenni a nemzeti zászlókat"... (Krónikás szerint.) :)
Nos akkor - ha görbén is néz az illető és a fia is(?) most már - az apámon gúnyolódott az illető, ott azon az összejövetel eseményen, nyilvánosan. Hogy milyen jelvénye van, meg talán, hogy mit "magyarkodik"?... (Ő ugye a zászlót is elfogadta, miért ne.)
Az illető tovább ment a heccével és azt is mondta az öregemnek:
"Hehe, mi az ott neked, valami fideszes szalagféle? Mit jelent az? ...
Nézd meg! Én bezzeg voltam 1956 után (MSZMP) párttag és voltam munkásőr is! Most meg itt vagyok, meghívtak és itt is kapok elismerést az 1956-ért! Hehe..."
(Megtörtént párbeszéd!)
Az öregem erre ajtót nyitott az illetőnek és "Akkor takarodj ki innen, nincs itt semmi helyed! - közjátékkal reagált hevesen a neki vágott hecc mondatokra. (Szegény fater, nem akarja megérteni Lovászi karrier-kórrajzát, az ő baja.)
Az illető pedig ahogy délután a nemzeti zászlót rühellte a kezébe fogni, ugyan úgy naná, hogy nem ment ki és sehova onnan. Csak röhögött a fateron - tovább.

Ez az illető találkozott velem is utána és próbált faggatni is, hogy "ugye az én faterom csak mesél (hazudik) sok mindennel kapcsolatban!?"...
Megkérdezte ezt így tőlem! (!)
És még ő(k) néz (néznek) görbén azóta, hogy idepötyögtem pár sort!

Kinek kell(ene) szégyellni és mit!? Nekem, hogy "nem illő" dolgokat betűkbe öntök!?

Krónikásnak meg üzenem, megint: Hát EZÉRT NEM VETTE ÁT A NEMZETI ZÁSZLÓT a szerinte "hiteles kor-tanú" és hasonló több társa!
Ha nem akarod érteni, hát ne értsed.
Én pedig örök életben utáltam a köntörfalazást, alakoskodást, meg az ilyen "vasjellemeket"!

Ui.: Ez az illető gratulált(!) nekem azért (mert sejtette akkor is, hogy én tettem azt és rám is kérdezett később) hogy kipingáltam "A HELYI EGZISZTENCIA ALAPKÖVE!" szöveggel 1989. november 4. hajnalára a munkásőr zapk. lakása alatt csúcsosodó helyi "szovjet hősi emlékművet"! Azt mondta: "Igazat írtam rá!" :)
De ezt csak halkan, nekem és csak négyszemközt mondta ám!
(De legalább mondta. Bár, hogy miért is közölte ugye?...)

Egyelőre nem írok (ide sem) többet.
Lehet szemeket forgatni, ám az idő(nk) eljár és nem maradna nyoma, semminek.


Égjen inkább az olajmező…(Tévéműsor mobiltelefonnal rögzítve csak.)

Alkalmazás Hozzászólás 1 hónapja
A doku' filmben szerepet kapott két olyan személy pl., akik 2004 december 5-én NEM-mel szavaztak a külhoni magyarok kettős állampolgárságára. Ők ebből nem is csináltak akkor titkot! Ahogyan abból sem, hogy kb. a következő évben egy olyan buszos "zarándok" avagy kiránduló csoporttal kimentek ők is ketten Erdélybe... Az ősi határhoz (Gyergyó...) felérve nekik a legnagyobb aggodalmuk abból állt, hogy "A hideg kirázta őket(!), nehogy elkezdje ez a soviniszta Fidesz-nácis banda énekelni a Székely Himnuszt, avagy a Magyar Himnuszt!"... "Mert még rájuk hozzák a feldühített román lakosokat azzal!"...
A(z idősödő) hölgy az orvosi váróban szinte szó szerint így elmesélte anno, onnan tudom! :) :-P
Neveket nem írtam!
Látod "Krónikás", ők a te "hiteles embereid". :D

Válasz · 2

Égjen inkább az olajmező…(Tévéműsor mobiltelefonnal rögzítve csak.)

Balázs Szakonyi 1 hónapja
3:38-nál középen, aki támaszkodik az öregapám, Szakonyi István. Már nem él szegény, őt is tartották abban a bizonyos pincében fogva. Őt akarták megválasztani a munkástanács élére, de nem vállalta el, mert sejtette milyen következményekkel fog ez járni. Milyen szerencséje volt, de persze így is meghurcolták.
Válasz · 1

Égjen inkább az olajmező…(Tévéműsor mobiltelefonnal rögzítve csak.)

Alkalmazás Hozzászólás 1 hónapja
+Balázs Szakonyi
Köszönjük, együttérzésem.
Sok nevet tudnék sorolni (apám és mások elmondása alapján én is)... Akiket pedig (ellentétben) megszólaltattak az eléggé haloványra sikerült fimben... Nos, hadd ne írjak semmit inkább.
Válasz · 2


Alkalmazás Hozzászólás 1 hónapja
Az emlegetett Rákosi-beszéd (1947) is látható azt hiszem egy korabeli filmhíradón:
http://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=6437
Amikor a Fitos (csóró fajtársa) keményen beszólt a vörös vezérnek, ám mégsem vitte el az ávó! :)
4

Égjen inkább az olajmező…(Tévéműsor mobiltelefonnal rögzítve csak.)

Zsolt Kondákor 1 hónapja
Bocsi, de már nincs ott a csillag a művház előtt!
Válasz ·

Égjen inkább az olajmező…(Tévéműsor mobiltelefonnal rögzítve csak.)

Alkalmazás Hozzászólás 1 hónapja
+Zsolt Kondákor Köszi Zsolti! Néhány éve én még lefotóztam mobillal azokat is... ;) Mostanában meg nem bámészkodtam arrafelé elnézést! :) Örülök, hogy szinte azonnal felfedezted (!?) a feltöltést! :D
Válasz · 3


Alkalmazás Hozzászólás 1 hónapja
Ez így "szalonképes" a sok karrierkommunista évtizedeit ma is büszkén vállaló, avagy azt már rühellő és a generációk előtt inkább már elhallgató egyének számára... :)
A pályázati pénz ezen alkotáshoz, na az már valami! ;D ;-P
"Ember Mária pályázat"... Beszédes, a név is. Az alkotói munkásságát nem vitatom, azt nem.
(Egyébként Farkas Béla tragikus élettörténetéből már húzott hasznot olyan személy, aki élenjáró módon szolgálta a forradalmat eltipró rendszert családostól /felmenővel/ és kitartott amellett a végső évéig, tán azon is túl. (Máig is "MEASZ" elnök pl. az 'alkotó') :)
Az egyszerű emberek pedig inkább nem szólnak - nyilvánosan biztosan nem - semmit...)
Az alkotásról van véleményem, mert azt Lovásziban (...) néztem meg tegnap és rögzítettem, csak mobillal sajnos. Az ötvenes években születtem (én is ide) és mivel az apám "fegyveres ellenforradalmár" bélyeget kapott és hordott évtizedekig, hiába ment el innen Zalából messzire lakni, élni. Mert pl. mi, a hátrahagyott családja "szívtunk" utána és azok által is (akár és főleg) akik villámgyorsan köpönyeget váltottak és "példás magatartásukkal" szolgálták a megszállópribék szocialista-kommunista rendszert.
Na, hát ezért nem "merte" a kezébe venni több illető azt a magyar nemzeti zászlót ott 2006 őszén, mert hát "mit szólnak akkor" azok, akik ismerik az ő itteni "munkásságuk" minden mozzanatát esetleg, a kanyarokkal együtt!
De hát ez ugye nem illő és nem lehet publikus.
A falumbeli narrátor sem visel már olyan kitűzőket, ami neki hasznos lehetett bizonyára anno még a nyolcvanas évek táján... ;-P

3

Égjen inkább az olajmező…(Tévéműsor mobiltelefonnal rögzítve csak.)

Alkalmazás Hozzászólás 1 hónapja
...és itt egy olyan anyag (bár hibásan töltötte fel valaki Tatabányán(?) amiről említést tettem a tévénézés közben galád módon belepofázva az Égő... alkotásba: https://www.youtube.com/watch?v=5SEuuSaXrnk
A kommentálás (itt nálam) nem jelenik meg, csak ha jóváhagyom. Avagy törlöm ha... Tehát ne fáradjon senki, aki "kardozni akarna". ;-P
4 "
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását