2024. április 27. - Zita

Beteges lesz , aki gyerekként betegeskedett?

Hajlamosabbak a betegeskedésre azok a felnőttek, akik gyermekkorukban boldogtalanok voltak - írja egy, a brit Journal of Psychiatry című folyóiratban megjelent tanulmány.
2009. március 3. kedd 14:23 - HírExtra
A londoni King's College által végzett kutatásban 7100 felnőttet vizsgáltak, akik 1950-1955 között születtek, és a skóciai Aberdeen városban jártak iskolába.

A kutatók úgy találták, hogy a tanáraik által "szomorúnak" vagy "boldogtalannak" leírt gyermekek ötször nagyobb valószínűséggel hiányoztak a munkából felnőttként betegség miatt, továbbá hajlamosabbak voltak a depresszióra is.

A boldogtalan gyermekkorú felnőttek közül 392 elmondta, hogy állandó betegeskedés miatt képtelen tartósan munkát vállalni."Nem jelenthetjük ki, hogy ez a gyermekkori tendencia okozza a rossz felnőttkori egészséget, de bizonyosan hozzájárul ahhoz.

Az előzetes tanulmányok alapján azt gyanítjuk, hogy a szomorú és boldogtalan gyerekből depresszióra és szorongásra fogékonyabb felnőtt lesz, ami persze okozhatja a munkavállalásra való képtelenséget" - mondta Max Henderson kutató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását