2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Botrány a Nyolckerben: Csécsei pakol?

A HírExtra információi szerint valami nagyon készülődik a VIII. kerület vezetésének háza táján. Úgy tudjuk, Csécsei Béla a városrész SZDSZ-es polgármestere fogta magát, összepakolt, és lelépett.
2009. február 25. szerda 09:38 - HírExtra
Nem megerősített információink szerint Csécsei Béla besokallt. A polgármester betegszabadságot vett ki és eltűnt a politikai porondról. Hogy ennek pontosan mi az oka, csak találgatni lehet.

Az biztos, hogy az utóbbi években nem volt könnyű dolga az MSZP-SZDSZ által támogatott politikusnak. A VIII. kerületi közgyűlésben ugyanis Fidesz-KDNP-s többség van, így a döntéshozatal meglehetősen nehézkes. Ám eddig nem volt semmiféle komolyabb ütésváltás.

Európa egyik legnagyobb városrehabilitációs projektje (A Corvin-sétány program) már megkezdődött, a VI. és VII. kerületi ingatlanpanamáknak még a szele sem érte el Józsefvárost, így látszólag minden békében zajlott. Mostanáig.

Mert nagyon úgy tűnik, a felszín alatt a Nyolckerben is megindultak a politikai mozgások. Információink szerint Csécsei eltűnése mögött a Fidesz frakció állhat. A helyi Fidesz erős embere eddig Juharos Róbert volt, ő indult 2006-ban Csécsei ellen a polgármester választáson. Azóta némileg változott a helyzet, és Juharos mellett feltűnt Kocsis Máté, aki ma már alpolgármestere a kerületnek.

Nem lenne elképzelhetetlen, hogy a Fideszes többségű közgyűlés olyan nyomás alá helyezte a polgármestert, ami elvezethetett annak meghátrálásáig. Politikailag rendkívül kényes lehet a helyzet, ami az SZDSZ-MSZP által támogatott polgármester és a Fideszes többség között kialakulhatott.

Ilyen szituációban csak úgy maradhat valaki polgármester, ha bírja a többség támogatását. Ehhez nyilvánvalóan alkuk sorozatára van szükség. Az, hogy most Csécsei berágott, jelentheti azt is, olyan alkuba akarták belekényszeríteni, amit már nem tudott felvállalni.

Ezek persze csak találgatások, teljes a hírzárlat az ügyben. Ma délután kettőkor ül össze a józsefvárosi közgyűlés, hogy tisztázzák a helyzetet. Akkor minden kiderül.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gubaba
2009. február 27. 09:27
Szegény, neki is lejárt a szavatossága
aser
2009. február 26. 11:08
Beteg mar regota Bela.Nem kell belemennie semmifele alkuba,mert o akkor is a polgarmester.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását