2024. április 25. - Márk

Lebukott: 3000 autó volt a nevén

Bíróság elé került egy pekingi nő, aki tetemes bevételre tett szert abból, hogy több mint 3000 személyautó regisztrálásához adta a nevét.
2009. február 24. kedd 21:35 - HírExtra
A kínai fővárosban 2006 előtt még szigorú szabályokhoz kötötték az autóvásárlást: pekingi rendszámot csak a helyi lakosok nevére lehetett venni.

Az új anyagi lehetőséget érző fővárosiak közül sokan kihasználták a jogszabályban rejlő kiskaput és "csendestársként" bizonyos tiszteletdíj fejében a személyigazolványukat kölcsönözték a nem helyi lakos vásárlóknak - adta hírül a Pejcsing Csenpao (Beijing Chenbao) pekingi napilap.

Az önkormányzat eltörölte a korlátozást és egy olyan rendelkezést adott ki, amelyben az igazolványát áruba bocsátó, nem saját autót regisztrálókat arra utasította, hogy a tulajdonjogot adják át az autók valódi tulajdonosainak.

A papíron több mint 3000 autót birtokló 48 éves nő zsarolás miatt áll a bíróság előtt, mert az átadásáért autónként 1000 jüant (34.400 forintot) követelt. A valódi tulajdonosok közül állítólag ezren fizették ki a kért összeget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását