2024. május 2. - Zsigmond

Orbán támogatja a szocikat?

Az MSZP üdvözli, hogy "egy mondat erejéig" Orbán Viktor megtámogatta azt, amit a kormány a válság ügyében hónapok óta képvisel - mondta Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnap az MTI-nek.
2009. február 22. vasárnap 20:40 -
A szocialista politikus két elemet említett: azt, hogy a válságot nem lehet csak az eurózónán belül megoldani, illetve, hogy az állami támogatásban részesült külföldi bankok felelősséggel tartoznak magyarországi leánybankjuk iránt.

A Fidesz elnöke a Bécsben vasárnap megrendezett Húsz évvel 1989 után című pódiumbeszélgetésen azt mondta: a nyugat-európai bankok államosításával, pénzügyi megsegítésével hátrányba kerültek a közép-európai pénzintézetek. Orbán Viktor szavai szerint a Nyugat- és Közép-Európa közötti megállapodás felmondását jelenti, hogy a nyugati tulajdonosok nem juttatnak pénzt az itteni leánybankoknak, miközben "amíg a hasznot hozta a (magyar) bankrendszer, addig a profitot mindig zsebre tették".

Az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök több európai uniós fórumon is azt mondta: nem lehet kizárólag az eurózónán belül kezelni a válságot. Be kell vonni az euróövezeten kívüli európai uniós tagállamokat is.

Kovács Tibor hozzátette: a kormány már hetek óta következetesen képviseli azt az álláspontot is, miszerint a külföldi anyabankok felelősséggel tartoznak a leánybankok iránt. Így azok a külföldi bankok, amelyeknek Magyarországon leánybankjuk van, támogatniuk kellene leánycégüket, ha erre szükség van - mondta az MSZP-s politikus.
Orbán Viktor a bécsi pódiumbeszélgetés után újságíróknak azt mondta: gyors cselekvésre, munkahelyteremtő, adócsökkentésre épülő gazdasági csomagra van szükség. Magyarországnak nem pénzügyi problémái vannak, az az igazi gond, hogy "egymillióval kevesebb munkahely van, mint amennyire szükség lenne egy egészséges gazdasághoz" - jelentette ki. Hozzáfűzte, ezt az egymillió munkahelyet nem lehet "pénzügyi ügyeskedésekkel" pótolni, adócsökkentésre van szükség.

Erre reagálva Kovács Tibor sajnálatosnak nevezte, hogy Orbán Viktor továbbra sem jelöli meg az adócsökkentés forrását. A Fidesz elnöke nem szólt arról sem, hogyan gondol megteremteni egymillió munkahelyet - mondta a szocialista politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását