2024. május 19. - Ivó, Milán

Gyűlöletkeltő haszonlesők?

Ma is vannak politikai haszonlesők, akik az ország súlyos helyzetét akarják kihasználni, és erősítik a gyűlöletet, ezt pedig nem szabad hagyni - mondta Szent-Iványi István, az SZDSZ Budapest felszabadulása alkalmából tartott pénteki fővárosi megemlékezésé
2009. február 13. péntek 17:55 - Hírextra
A párt EP-képviselője a Szent István parkban Raoul Wallenberg szobra mellett rendezett megemlékezésen úgy fogalmazott: ki kell mondani, hogy 64 évvel ezelőtt Budapest felszabadult a náci megszállás, a nyilas rémuralom és az ostrom szörnyűségei alól. Hozzátette: ez akkor is igaz, ha az orosz katonák nem felszabadítóként viselkedtek, és jelenlétük elősegítette az újabb diktatúra kialakulását.

A politikus Raoul Wallenbergről azt mondta, hogy ő volt az, aki vállalta a később a halálához vezető küldetést, és a végsőkig mentette a sorsüldözötteket.

Szent-Iványi István arról is beszélt, hogy ennek a napnak ma is aktuális üzenete van, ugyanis súlyos a helyzet, a gazdaság vergődik, az ország megosztott, a társadalom zaklatott.

Kijelentette, hogy politikai haszonlesők, lélekkufárok próbálják kihasználni ezt a helyzetet a gyűlölet további erősítésével.

Emlékeztetett arra, hogy a második világháború előtt is felerősödött a gyűlölet, kirekesztettek embereket, és nem szabad hagyni, hogy Magyarország újra erre az útra tévedjen. Fontosnak nevezte, hogy akik képesek arra, azok józanul és higgadtan emeljék fel szavukat.

Iványi Gábor metodista lelkész, volt szabad demokrata képviselő arról beszélt, hogy Magyarország ma formálisan is a viszonylag egységes Európa része, de szomorúsággal és önkritikával kell megállapítani, hogy ismét vesztésre állnak az egykori rémmel szemben. Azt mondta, hogy azonosítatlan emberek vadásznak a faluszéli házakban élő nincstelenekre, miközben vannak olyan meghatározó politikusok, akik helyeslik és támogatják a szélsőségeket, az egyház viszont hallgat.

Feltette a kérdést, hogy lehet-e Budapest szabadlelkű polgárok felszabadult városa, amely nyitott és szolidáris.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását