2024. május 2. - Zsigmond

BKV havibérlet a mozgóárusoknál

A Fővárosi Közgyűlés 2007. december 20-i döntése nyomán 2008. január 1-jével életbe lépő tarifaváltozások, valamint az új jegy- és bérlettípusok bevezetése miatt a hónap elején hosszabb sorok alakultak ki a BKV Zrt. számos nagyobb jegypénztáránál.
2008. január 18. péntek 14:03 - Hírextra
A Társaság honlapján, valamint a sajtón keresztül történt tájékoztatáson felül a BKV Zrt. minden értékesítési pontján plakátokat és hirdetményeket helyezett el, valamint a nagyobb jegypénztárakban meghosszabbított nyitva tartással állt az utasok rendelkezésére. A jegy- és bérletvásárlás idejének hó eleji csökkentése érdekében - Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes kérésére - a Társaság a következő időszakban a meghosszabbított nyitva tartás mellett fokozott tájékoztató kampánnyal segíti az utasok pontos tájékozódását a változásokról.

A megújult havi bérlet bevezetésével éppen az a célja a BKV-nak, hogy csökkentse, illetve megszüntesse a jegypénztárak előtti hónap eleji sorban állás kellemetlenségeit. A tetszőleges kezdőnaptól érvényes új havibérlet lényege, hogy az utasok maguk határozzák meg mikortól szeretnék használni. Az érvényességi idő a kezdőnaptól számított 30, illetve 31 nap - az adott hónap hosszúságától függően. A következő időszakban a BKV Zrt. tájékoztató kampányt indít a havibérletekről, hogy még több forráson keresztül jussanak el a pontos információk az utazóközönséghez. A hosszas sorban állásban ugyanis az is közrejátszott, hogy a pénztárakban dolgozók a kiszolgáláson felül szóban tájékoztatták a vásárlókat a változásokról.

A megnövekedett igényekhez igazodva január 2-ától január 10-éig meghosszabbított nyitva tartással üzemeltek a metrópénztárak, a nagyobb forgalmú felszíni jegypénztárak - összesen kilenc -, illetve tizenegy a HÉV-pénztárak közül is. A BKV Zrt. azzal is segítette az utazóközönséget, hogy január 6-án és 7-én ellenőreink a lejárt bérlettel rendelkező utasokat büntetés helyett csupán figyelmeztetésben részesítették.

Februárban szintén meghosszabbított nyitva tartással, 4-e és 7-e között 21.00 óráig üzemelnek a január elején is nyitva tartó, nagy forgalmú elárusítóhelyek: felszíni pénztárak közül a Kőbánya-Kispest, Rákoskeresztúr végállomás, Kossuth Lajos tér (XIX. ker.), Moszkva tér, Hűvösvölgy végállomás, Bosnyák tér, Móricz Zsigmond körtér, Etele tér végállomás, Városház tér végállomás. HÉV-pénztárak közül: Örs vezér tere gomba, Örs vezér tere autóbusz-végállomás, Batthányi tér végállomás, Margit-híd, Árpád-híd, Békásmegyer, Boráros tér végállomás, Csepel Szentimre tér, Csepel végállomás, Vágóhíd. De a megszokott időben a többi, 74 helyszínen található, összesen 118 pénztár is az utasok rendelkezésére áll.

Azok számára, akik el kívánják kerülni a hó eleji sorban állást, a BKV Zrt. négyszínű golyóstollal kedveskedik január 21. és 30. között minden pénztárablaknál - így akár a bérletigazolvány számát fel is lehet vele írni a bérletszelvényre.

Annak érdekében, hogy ne kelljen a BKV Zrt. pénztárainál sorban állni, illetve, hogy még több lehetőségük legyen utasainknak a bérleteik kényelmesebb megvásárlására, január 25-étől 20 mozgóárusnál, valamint egyetemeken, főiskolákon, egyes bevásárlóközpontokban és a vasútállomásokon is lehet majd havi bérletszelvényeket vásárolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását