2024. április 25. - Márk

Ötmilliárd a fideszes önkormányzatoktól

Mintegy ötmilliárd forint értékben nyert pályázatokat a fideszes vezetésű önkormányzatok által üzemeltetett vidéki kórházak laborjainak teljes vegyszerbeszerzésére a Diagnosticum Zrt., amely egyik résztulajdonosa a négymilliárd forintos ipari kémkedés ügy
2008. június 13. péntek 21:12 - Hírextra
"Szerény számítások szerint a magánszemélyekkel, egy off-shore céggel, valamint az Orbán család bizalmasa, Kékessy Dezső családtagjai által résztulajdonolt Szárnyék Kft.-vel együtt a kémügyben alkalmazottai révén érintett Diachem Kft.-t tulajdonló Diagnosticum az elmúlt nem egészen egy évben több mint 5 milliárd forint összegre szerződött a felsorolt kórházakkal" - állapította meg egyebek között a honlap.

Mint írta, a Diagnosticumot a szakma Fidesz-közeli cégként tartja számon, azért is, "mert a cég vezetése kiemelkedően jó kapcsolatokat ápol a fideszes önkormányzatokkal". Az internetes lap úgy tudja, több, "személyre, pontosabban cégre szabottnak tűnő beszerzési eljárás zajlott le az utóbbi egy évben".

Az írásban emlékeztettek arra, hogy médiaértesülések szerint a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága eljárást indított négymilliárd forintos ipari kémkedés gyanúja miatt.

Sipos Jenő, a testület szóvivője az MTI-nek csütörtökön azt mondta, hogy szerzői jogok megsértése miatt nyomoznak, az ügynek két gyanúsítottja van. Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak a számítógépükre korábbi munkahelyükről oltalom alá eső adatokat mentettek le, amelyeket külföldön próbáltak meg értékesíteni.

A vám- és pénzügyőrség nyomozó hatósága május 22-én egy magyar állampolgárt vett őrizetbe a Ferihegyi repülőtéren, egy másikat pedig a lakóhelyén. A két gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

A Népszabadság csütörtökön azt közölte, hogy a két gyanúsított egy orvosi diagnosztikumokat gyártó-fejlesztő magyar cég korábbi műszaki igazgatója, illetve minőségügyi vezetője. A Portfolio.hu gazdasági portál értesülése szerint ez a cég a Diagon. A Hírszerző azt írta, hogy a két gyanúsított a Diachem Kft.-nél helyezkedett el, amely szintén diagnosztikai reagenseket gyárt és forgalmaz.

Az ügyben az MTI-nek péntek délutánig nem sikerült elérnie a két cég vezetőjét, illetve a Diagon jogi képviselőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását