2024. május 2. - Zsigmond

Az MDF megszavazza

Megszavazza a kerületek és a főváros közti ez évi forrásmegosztási rendeletet az MDF, amit a szocialista Hunvald György letartóztatása miatt csak ellenzéki támogatással lehet elfogadni - nyilatkozta Katona Kálmán (MDF) csütörtökön az MTI-nek.
2009. február 13. péntek 06:35 - Hírextra
Mivel törvény írja elő az elosztási szabályokat, illetve a kerületek pénze ezen múlik, nem látják okát annak, hogy ne szavazzák meg a jövő héten ezt a javaslatot - mondta az MDF fővárosi frakcióvezető-helyettese.

A fővárosi önkormányzat ez évi költségvetésével kapcsolatban, amelynek tervezetét csütörtökön kapták meg a képviselők, még nem alakították ki álláspontjukat. Az ellenzéki politikus megjegyezte, hogy a főváros költségvetését akár Tarlós István is támogathatná. Emlékeztetett rá, hogy Tarlós óbudai polgármesterként mindig nagy konszenzussal fogadtatta el a helyi büdzsét.

Katona Kálmán közölte: új helyzet állt elő azzal, hogy egyelőre nincs meg az MSZP-SZDSZ abszolút többsége a Fővárosi Közgyűlésben. A városvezetésnek fel kell hagynia azzal az eddigi gyakorlatával, hogy érdemi egyeztetések nélkül terjeszti elő az anyagokat. Az új helyzetben az MSZP-SZDSZ-nek nyitnia kell az ellenzék felé, ezt kívánja ugyanis a város érdeke.

Hunvald György őrizetbe vétele miatt a Fővárosi Közgyűlésben hétfőn már a napirendet is csak ellenzéki támogatással lehet majd elfogadni. Legalább egy ellenzéki szavazatra minden döntésnél szükség lesz addig, míg ismét nem lesz meg az egyfős többsége a közgyűlésben az MSZP-SZDSZ koalíciónak. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke az elmúlt napokban többször is azonnali lemondásra szólította fel politikustársát, aki a közgyűlésben nem a Hagyó Miklós által fémjelzett úgynevezett újhullámos vonalhoz tartozott.

Az MTI városházi információi szerint az MSZP budapesti vezetése a mandátum megüresedése esetén várhatóan Molnár Zsolt ügyvezető alelnököt jelöli fővárosi képviselőnek. Demszky Gábor főpolgármester is lemondásra szólította fel Hunvald Györgyöt, akivel az elmúlt években a zsidónegyed épületeinek megóvása érdekében többször is konfrontálódott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását