2024. április 24. - György

A kommunizmusban az a legrosszabb ami utána következik

A kommunizmusban az a legrosszabb ami utána következik - jelentette ki Kövér László vasárnap a Pest megyei Csömörön, a kommunizmus áldozataira emlékező ünnepségen.
2008. február 24. vasárnap 18:50 - Hírextra

A Fidesz országos választmányának elnöke kifejtette: a kommunista rendszerek látszólag eltűntek, beláthatatlan struktúrái és nagyon is látható egykori képviselői, haszonélvezői azonban ma is itt vannak közöttünk, megmérgezve az életünket.

A kommunizmus arra is figyelmeztet - húzta alá a politikus -, hogy az abszolút elviselhetetlen és a hétköznapi elviselhető között a határok könnyen elmoshatók, és ezek a határok az egyes emberekben belül vannak.

Egy angol gondolkodót idézve hozzátette: "a gonosz győzelméhez elég ha a jók tétlenek maradnak. Amikor emlékezünk, akkor tehát önvizsgálatot is kell tartanunk, mit tettünk azért, hogy a világ jobb legyen."

Kövér László arról is szólt, hogy a bűnösök megnevezése nélkül nem adható erkölcsi elégtétel a bűnöket elszenvedőknek. 100 milliónyi mártír és sok 100 millió életben maradt áldozat szenvedéseit gyalázza meg, aki nem hajlandó a nácizmus és a kommunizmus gaztetteivel szemben az elutasítás gesztusával viszonyulni. Nem szabad semmiféle mentséget vagy magyarázatot keresni e bűnökkel, a bűnök elkövetőivel kapcsolatban - hívta fel a figyelmet Kövér László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását