2024. április 23. - Béla

Gyurcsány berágott Bayer Zsoltra

A miniszterelnök azt kéri, hogy az állami tulajdonú vállalatok, az állami intézmények mondják le előfizetéseiket, és ne hirdessenek, reklámozzanak a Magyar Hírlapban, a napilapban hétfőn megjelent Betelt a pohár című publicisztika miatt - közölte Budai Be
2009. február 10. kedd 20:47 - Hírextra
A kormányszóvivő közleménye szerint Gyurcsány Ferenc arra utasítja Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai vagy jogi eljárást az írással kapcsolatban.

Az említett publicisztikában Bayer Zsolt főmunkatárs "gyilkos állatoknak" nevezi a vasárnap hajnali veszprémi késelés elkövetőit. "Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek" - írja, megtoldva ezt egyebek között azzal, hogy "sajnos a cigány etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget".

Stefka István, a napilap főszerkesztője az MTI-nek nyilatkozva alkotmányellenesnek, a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát sértő, a Rákosi- és a Kádár-rendszert idéző ellehetetlenítési kísérletnek nevezte a kormányszóvivői közleményben foglaltakat. Közölte: "száz százalékig Bayer Zsolt mögött állunk, semmi kivetnivalót nem találunk abban, amit leírt."

Mint mondta, a lépés nem rendítheti meg a lap helyzetét, mivel eddig sem voltak "elkényeztetve" kormányzati hirdetésekkel, de a történtek legalább húszezerrel megemelik jelenlegi, 20-24 ezres eladott példányszámukat.

Stefka István hozzátette: érthetetlennek tarja, hogy miközben Kondorosi Ferenc kormánybiztos zéró toleranciát hirdet a közúti bűncselekményekkel szemben, a kormányzó párt nem teszi ugyanezt az emberéletek kapcsán.

A nap folyamán a Munkáspárt 2006 nevű parlamenten kívüli párt jelentette be, hogy elnöksége büntető feljelentést tesz Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap ellen az "uszító cikke" miatt. "Nem engedhetjük meg, hogy bárki is embertársaink megölésére buzdítson, tovább növelve ezzel a társadalmi robbanás veszélyét" - áll közleményükben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bocs
2009. február 10. 22:57
Betelt ellehetne húzni.
PAPO
2009. február 10. 20:53
SIKERES REKLÁM ENNÉL JOBB NINCS/ EZT IS ELKU.TAD FLETO. GRATULÁLOK
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását