2024. április 23. - Béla

Súlyos anyagi veszteség a cigányok elkülönítése miatt

Természeti katasztrófához hasonlította a Legfelsőbb Bíróság szerdai határozatát Béres László, Hajdúhadház polgármestere. Az ítélet szerint jogellenes a cigány tanulók elkülönített oktatása a város iskoláiban - írta pénteki számában a Hajdú-bihari Napló.
2008. november 21. péntek 10:18 - Hírextra
A lap közölte: azt egyelőre nem tudni, mekkora veszteséget szenved a település az ügy kapcsán, hiszen az intézményektől kártérítés is követelhető. Biztos azonban, hogy Hajdúhadház az eddiginél is nehezebb anyagi helyzetbe kerül, hiszen elesik minden uniós és hazai pályázati lehetőségtől.

A polgármester szerint az intézményeikben nincs szegregáció, csak kisebbségi oktatás-nevelés. Azt mondta: arról, hogy a cigány tanulók száma folyamatosan emelkedik, nem ők tehetnek, hanem a jelenlegi szociálpolitika, amely a gyerekekkel tartatja el a családokat.

A kisebbségi önkormányzat elnöke, Hortó József elismeri a város vezetőinek és pedagógusainak munkáját, szerinte ők az elmúlt években mindent megtettek az integrációért - olvasható a Hajdú-bihari Naplóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását