2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Döbbenet! Vádemelés a főrendőr ellen!

Vádat emelt az ügyészség Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitány ellen, ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt. A vádhatóság szerint novemberében ittasan vezette szolgálati autóját, és összetört több másik autót, végül a rendőrségen hamis bejel
2009. február 10. kedd 15:55 - Hírextra
Kiss Ernő viszont nem ismerte el a vádbéli bűncselekményeket: azt vallotta, hogy az eset idején teljesen máshol tartózkodott, amire tanúja is van, az autóját pedig aznap éjjel ellopták a háza elől.

A dandártábornok által használt önkormányzati tulajdonú Honda személyautó 2007. november 23-án hajnalban, a XIII. kerületi Petneházy utcában ütközött neki egy parkoló Opelnek, ami másik három autót is megrongált.

A kiérkező járőrök üresen, lezárt állapotban találtak rá a kárt okozó autóra, melyről ekkor derült ki, hogy a kerületi kapitány szolgálati járműve. A további nyomozás során a Budapesti Nyomozó Ügyészség azt állapította meg, hogy a kocsit a kérdéses időpontban Kiss Ernő vezette, akinek a vérében 1.45 ezreléknyi véralkoholszintet mértek.

Kiss Ernő nem ismerte el, hogy ő vezette volna a kocsit, s a hírügynökségnek azt is elmondta, hogy még nem kapott értesítést a vádemelésről. Az egykori rendőrkapitány érthetetlennek tartja azt is, hogy van olyan panasza az ügyben, amit még nem is bíráltak el.

Az ügyészség a dandártábornok mellett egyúttal vádat emelt két kerületi járőr és egy negyedik rendőr ellen is, hivatali visszaélés miatt, mert azt állapították meg, hogy nem teljesítették az intézkedési kötelességüket, és megpróbálták eltussolni az ügyet. A dandártábornok vezetői megbízatását egyébként Bencze József országos rendőrfőkapitány az eset után rövid időn belül, indokolás nélkül visszavonta.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását