2024. április 25. - Márk

Álrendőrök pénzt csaltak ki egy nőtől

Két magát rendőrnek kiadó férfi csalt ki pénzt egy nőtől Szegeden, arra hivatkozva, hogy a sértett birtokában lévő bankjegyek hamisak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
2008. április 21. hétfő 11:11 - Hírextra

Szenti Szabolcs elmondta, két ismeretlen férfi jelent meg még pénteken a nő lakásán, a csalók magukat rendőrnek kiadva azt állították, hogy a sértett otthonában lévő pénz hamis. A nő a férfiak felszólításnak eleget tett, és átadta az álrendőröknek az otthon tartott 50 ezer forintját.

A szóvivő felhívta arra a figyelmet, hogy a valódi rendőrt intézkedése során az egyenruhája és az azonosító jelvénye, vagy polgári ruhában szolgálati igazolványa és jelvénye igazolja. Az áldozattá válás elkerülése érdekében hasonló esetekben meg kell győződni arról, hogy az intézkedő személy valóban rendőr-e. Az állampolgároknak az intézkedést követően vagy azt megelőzően joguk van feljegyezni a rendőr nevét, rendfokozatát, szolgálati helyét illetve jelvényének számát.

Hasonló eset a közelmúltban, Csongrád megyében nem történt, de voltak olyan csalók, akik szolgáltatók képviselőinek próbálták kiadni magukat - közölte a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását