2024. április 27. - Zita

tizenöt év családon belüli rablógyilkosságért

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság hétfőn Kaposváron azt a 22 éves osztopáni férfit, aki brutális kegyetlenséggel meggyilkolta 69 éves nagyanyját.
2009. február 2. hétfő 20:03 - Hírextra
A 17 éves, állapotos élettársával nehéz anyagi körülmények között élő vádlott a nagyanyjától szeretett volna pénz szerezni, aki korábban már többször is kisegítette a fiatalokat. A vádlott tavaly júniusban be akart osonni a házba, hogy pénzhez jusson, mivel úgy tudta, hogy a nagyanyja kórházba ment.

Az idős asszony azonban otthon volt, a zajra felébredt, amitől az unokája pánikba esett: befogta nagyanyja száját, egy járóbottal többször nagy erővel fejbe ütötte, majd rátérdelt a mellkasára, hogy ne tudjon védekezni, a járóbotot pedig a torkára szorította.

A gyilkosság után hatvanezer forintot vitt el a házból.

Az ítélet nem jogerős, vádlott és védője enyhítésért, az ügyész a minősítés megváltoztatásáért - a nyereségvágy mellett a különös kegyetlenség megállapításáért - fellebbezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását