2024. május 2. - Zsigmond

Ügyvédi kezdeményezések a Balla-gyilkosság ügyében

Balla Irma volt debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt fiának, S. Sándornak a gyanúsítotti kihallgatását, a gyanúsított szabadlábra helyezését és az ügynek a hajdú-biharitól más nyomozó hatósághoz történő áthelyezését kezdeményezi a fér
2008. május 3. szombat 07:29 - Hírextra

Magyar György ügyvéd pénteken este, az MTI információját megerősítve, közölte: hétfőn beadvánnyal fordul a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészséghez, amelyben kezdeményezi védence gyanúsítotti kihallgatását.

Az ugyanis, hogy S. Sándor eddig nem tett gyanúsítotti vallomást, egyfajta félreértésen alapul, mert a fiatalember úgy vélte, korábbi tanúkénti kihallgatásai során már mindent elmondott - mondta az ügyvéd.

Hozzátette: ezért szorgalmazza, ha kell, védence ismételje meg vallomását a gyanúsítotti kihallgatáson is, nehogy olyan hatást keltsen, mintha takargatni valója lenne.

Egyidejűleg újra kérik S. Sándor szabadlábra helyezését, semmi oka ugyanis a fogvatartásnak - mondta Magyar György, hozzátéve, hogy védence az elmúlt évben mindig rendelkezésére állt a hatóságoknak, s ha ez idő alatt nem tűnt el, most sincs rá semmi oka.

Magyar György szerint az is célszerű lenne, ha a további eljárást Debrecenből Budapestre, vagy más megyébe helyeznék át.

Miután politikust öltek meg, a helyi közérdeklődés, a sajtó nyomása miatt túl nagy a megfelelési kényszer a hatóságokon, s mindenképpen eredményt akarnak produkálni - vélekedett az ügyvéd.
Ezért kezdeményezzük a további eljárás áthelyezését Hajdú-Bihar megyéből - mondta Magyar György, aki arról is tájékoztatta a távirati irodát, hogy szerdán Debrecenben ügyvédi beszélőt kér az előzetes letartóztatásban lévő védencével és még aznap ügyészi meghallgatást is kezdeményez.

Balla Irmát 2007. április 6-án lakásában brutális kegyetlenséggel agyonverték. Holttestét egy nappal később fia fedezte fel. Az MTI információi szerint a fiú már az első pillanattól kezdve benne volt a gyanúsítotti körben.

S. Sándort április 22-én kedden vonta emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárás alá a rendőrség, s a 29 éves fiatalembert őrizetbe vették.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását