2024. május 5. - Györgyi

Szabadságvesztést indítványoztak a bv-ezredesek pere két vádlottjának

Határozott idejű szabadságvesztést indítványozott a büntetés-végrehajtási ezredesek pereként emlegetett büntetőügyben a másodrendű vádlottnak, egy volt bv-ezredesnek és egy vesztegető fogvatartottnak a Győri Katonai Ügyészség a Győr-Moson-Sopron Megyei Bí
2009. február 2. hétfő 17:28 - Hírextra
Perbeszédében Kovács Sándor ügyész vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, magánokirat-hamisítással vádolta az ügy résztvevőit, a ma már nyugalmazott büntetés-végrehajtási ezredeseket, továbbá ügyvédeket, orvosokat.

A vádlottak hivatali helyzetükkel visszaélve, jogtalan előnyökhöz juttattak egy fogva tartott vállalkozót vesztegetési pénzek fejében. Jutalom eltávozást, soron kívüli látogatást, több csomagot és más előnyöket járt ki fogva tartott vállalkozó ismerősének az elsőrendű vádlott, aki korábban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán is dolgozott.

Az elsőrendű vádlott közbenjárására sikerült elintézni, hogy a büntetését töltő elítélt vállalkozót előbb az előzetes fogvatartottakat őrző egri börtönbe helyezzék el, majd pedig a bv tököli kórházában maradhasson, és jó körülményeket biztosító körletben őrizzék.

Az elsőrendű vádlott egymillió forintot kért a vállalkozótól, és meg is kapta, majd közölte a fogvatartottal, hogy egymillió forintot kell adni a tököli intézet egykori parancsnokának, a másodrendű vádlottnak is. A vállalkozó személyesen át is adott 960 ezer forintot egyik eltávozása során az elsőrendű vádlottnak, aki a későbbiekben azt tudatta vele, hogy további hárommillió forintot kell eljuttatni a tököli parancsnoknak. Ezt a kérést a vesztegető fogva tartott már nem teljesítette.

Rabtársainak viszont felajánlotta a vállalkozó, hogy némi pénz fejében orvosi igazolást szerez számukra, amelynek birtokában néhány napra kimehetnek a börtönből. Az anyagi ellenszolgáltatásért cserébe készültek is ilyen leletek a rabtársak élettársainak egészségi állapotáról.

Az elsőrendű vádlott egyébként időközben kikerült az eljárásból, ügyét a bíróság elkülönítette és felfüggesztette, mivel orvos szakértői vélemény szerint egészségi állapota miatt nem képes védekezni.

Az ügyben várhatóan februárban hirdet ítéletet Szabó Krisztián tanácsvezető bíró.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását