2024. május 10. - Ármin, Pálma

Húszmilliárd forint az alsó tagozatnak

Több pénz jut majd az idén az alsó tagozatos tanulók írás- és olvasáskészségének a fejlesztésére, valamint a tehetséggondozásra is - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter hétfőn az MTI-nek Nyíregyházán.
2009. február 2. hétfő 17:20 - Hírextra
Az Arany János Általános Iskolában tett látogatása kapcsán Hiller István kijelentette: az Új Tudás Program keretében az oktatási tárca 2009-ben 20 milliárd forintot fordít az általános iskolás gyerekek írás- és olvasáskészségének a fejlesztésére.

A projektben kiemelt szerepet kap az óvodai és iskolai nevelési időszak programjának összehangolása, továbbá a tehetséggondozás is, utóbbira 7,7 milliárd forintot szánnak. Ez az összeg rendelkezésre áll a költségvetésben, forráselvonás és átcsoportosítás nem érinti az oktatás ügyét - közölte a miniszter.

Hiller István hangsúlyozta: a gyermekek minőségi oktatásán túl szükség van az általános iskolák, óvodák és kollégiumok infrastrukturális fejlesztésére is. Ez a XXI. Század Iskolája nevű program keretében valósul meg, részben európai uniós, részben saját források felhasználásával. A projekt magában foglalja az épületek rekonstrukcióját és az intézmények informatikai fejlesztését is. A 2013-ig tartó program keretében hét régió iskolái újulnak meg - tette hozzá.

Az eseményen a miniszter megjegyezte: köszönet jár a pedagógusok eddigi kitartó és áldozatos munkájáért. Hiller István tanári és szülői összefogásra szólított fel, hangsúlyozva a véleménycsere és a tapasztalatok megosztásának fontosságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását