2024. május 14. - Bonifác

Nem lesz az utak mellett emlékmű

Közlekedésbiztonsági megfontolásból Ukrajnában február végéig eltávolítják az utak mellől a halálos balesetek helyén felállított emlékműveket, ott elhelyezett koszorúkat.
2009. február 2. hétfő 17:35 - Hírextra
Mint Olekszandr Golocvan, az Ukravtodor állami közútkezelő vállalat elnöke a sajtónak elmondta, az út menti halotti emlékműveket - kereszteket, koszorúkat - azért kell leszerelni, mert a gépkocsivezetők figyelmét elterelve maguk is balesetek okozói lehetnek. Az emlékjeleket az útkarbantartók nem tüntetik el, hanem az útpadkától távolabbra helyezik át, hogy kikerüljenek a járművezetők látóköréből - idézte a szakembert hétfőn az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.

Az út menti baleseti emlékművek leszerelése csak az állami közlekedésrendészeti felügyelőséggel való egyeztetést követően kezdődhet el. A városok önkormányzatai viszont még nem döntötték el, hogy az országutakhoz hasonlóan eltávolítják-e a hozzájuk tartozó utak mellől az emlékjeleket.

Az intézkedésnek Ukrajnában vannak hívei és ellenzői is. A pravoszláv egyház szerint vallási szempontból nincs különösebb jelentősége annak, hogy emlékjelet emelnek az élet elvesztésének a helyén, a halott emlékének ápolására ugyanis a temető a megfelelő hely.

Viszont az autósok között vannak olyanok, akik nem helyeslik a korábbi balesetek helyét jelölő emlékjelek megszüntetését, mert úgy vélik, az út menti keresztek, koszorúk megfontoltabb közlekedésre ösztönzik a gépkocsivezetőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását