2024. április 26. - Ervin

Gyurcsány rövid, korrekt kampányt ígér

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP az európai parlamenti választásokra készülve nem túl hosszú, május elején induló és június elejéig tartó tisztességes, korrekt, határozott, de dinamikus kampányt fog folytatni.
2009. február 2. hétfő 13:17 - Hírextra
A miniszterelnök-pártelnök a kapcsolat.hu-nak nyilatkozva beszélt arról is, hogy a tavalyi népszavazás előtti visszafogottabb, csendesebb kampány elhibázott döntés volt, de most nem követik el ezt a hibát.

A kormányfő szerint tendencia Európában, hogy a két parlamenti választás közötti időszakban túlnyomó részben, 75-80 százalékban az éppen aktuális ellenzék ér el jobb eredményt az Európai Parlamenti választáson. "A választók kifejezik választási időszak közepén nemtetszésüket. Sőt, még a kormányt támogatók is üzennek valamilyen módon, hogy ez, meg az nem tetszik" - vélekedett, hangsúlyozva: ezt nem úgy kell érteni, hogy már előre megpróbál valamit megmagyarázni.

Véleménye szerint 2008-as a népszavazás előtti visszafogottabb, csendesebb kampányt elhibázták. Most nem fogjuk ezt elkövetni ezt a hibát. Ez egy tisztességes, rendes, korrekt kampány lesz, tudva azt is, hogy azért ez nem hozza lázba a magyarok többségét - hangoztatta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc kitért arra: a két parlamenti képviselőcsoport statisztikái alapján egyértelműen a szocialisták teljesítettek jobban, ezért nem érti, hogy milyen alapon nevezi bárki a Fidesz csapatát győztes csapatnak. Példaként említette a hozzászólások és a jelentések számát valamint, a szavazásokon való átlagos részvétel arányát.

A kampányban el fogjuk mondani, hogy nem nyaralni küldjük ki az embereket. Nem azért küldjük ki az embereket, hogy megmutassuk, hogy ki az erősebb, ez nem szkander - fogalmazott.
Megjegyezte: annak a képviselőnek nincs sok becsülete az unióban, akinek a pártja azzal kokettál, hogy "mi nem igen hiszünk az Európai Unióban". Az Európai Unióban azoknak van becsülete, akik akkor is kiállnak az európai ügy mellett, amikor az nem annyira népszerű. Én nem ilyennek látom az Fideszt - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc az interjúban beszélt arról is, hogy folyamatosan tárgyal az EP-képviselőjelöltekkel.Mint mondta, listaállítás előtt az elnökségnek tisztáznia kell néhány elvi kérdést. Példaként említette, hogy vannak olyan jelöltek, akik egyéni parlamenti képviselők. Úgy fogalmazott: van olyan, akit alkalmasnak tartana EP képviselőnek, de meg kell fontolni, hogy emiatt legyen-e előrehozott választás abban a választókörzetben. Hozzátette: az elvi döntések után sok körös szavazással, folyamatosan próbálják összeállítani listát a választmánnyal együtt, február 28-ig.

A pártelnök azt is mondta, nincs rajta nagy nyomás, nem érzékel hatalmas lobbizást vagy verekedést a jelöltállítás ügyében.Az európai parlamenti választások a 27 tagállamban 2009. június 4. és 7. között lesznek. Magyarországon, a szokásoknak megfelelően, várhatóan vasárnap, azaz június 7-én lesz az EP-választás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. február 3. 13:26
lassan
tűnjetek
korrupt
ha-ha-ha
PAPO
2009. február 2. 15:38
HA,HA,HA, LASAN MONDOM TÜNETEK A FRANCBA , KORUPT BAGÁZS
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását