2024. április 20. - Tivadar

Törvényjavaslat a katonák jogállásáról

A törvényjavaslat elsődlegesen a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló törvény megfogalmazásainak pontosítását és a szabályozási rendszer rugalmasabbá tételét célozza.
2007. november 28. szerda 12:08 - Hírextra
Erről Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár beszélt expozéjában, a javaslat általános vitájának kezdetén szerdán a parlamentben.

Az államtitkár elmondta: a módosítás érinti többek közt a szolgálati viszony létesítésének, illetve a hivatásos állományba vételnek a feltételrendszerét, a fegyelmi és kártérítési eljárás egyes részletszabályait. Mint mondta, a javaslat lehetővé teszi a miniszter irányító szerepének erősítését, valamint a kiemelt és részmunkáltatói hatáskörök egyértelmű és határozott szétválasztását.
Vadai Ágnes kiemelte azt is: a javaslat legjelentősebb terjedelmű tartalmi eleme a rehabilitációs járadékról szóló törvény végrehajtását szolgálja, amely többek közt módosítja a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíj-jogosultság feltételeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását