2024. április 29. - Péter

Dolgozzanak a segélytkapók!

A lakosság elsöprő többsége támogatja a munka és a segély közötti összhang megteremtését, ezzel egyetért Újpest önkormányzata is, de csak a törvényes út lehet célravezető.
2008. június 26. csütörtök 12:00 - Hírextra
Dr. Trippon Norbert alpolgármester kezdeményezi ezért a Szociális törvény módosítását annak érdekében, hogy a munka és a segély közötti összhang javuljon, valamint a szociális támogatások nyújtása esetén a települési önkormányzatoknak legyen lehetősége arra, hogy a helyi sajátosságokat figyelembe véve további feltételeket állapíthassanak meg rendeleteikben a szociális támogatások igénybevétele esetén.

Mindaddig azonban, amíg törvényes megoldás nem születik, az út nem lehet más, mint az önkéntes munka, melynek keretében az Önkormányzat önkéntes munkalehetőséget biztosítana a munkaképes segélyezetteknek, szakképzetteknek és szakképzetleneknek egyaránt. Az alpolgármester tájékoztatást kért és kapott, melyben a Városüzemeltetési Osztály havonta 40-50 fő, valamint az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. pedig 35-40 fő rendszeres szociális segélyben részesülő számára tudná biztosítani a munkába való bekapcsolódás lehetőségét.

Újpesten jelenleg 145 millió forintból zajlanak intézmény-felújítási munkák, park- és játszóterek építése 190 millió Ft értékben történik, a zöldterületek fenntartására 316 millió Ft-ot fordít az Önkormányzat. Ezzel egy időben zajlik a " Virág Város-program". Ebből látható, hogy számos lehetőség van a munkába való bekapcsolódásra. A munkaképes segélyezettek önkéntes munkavállalása az érintett személyek önbecsülésének is jót tehet, hiszen társadalmilag rendkívül hasznos munkát végezhetnek.

Az alpolgármester rendkívüli értekezlet összehívását kezdeményezi, ahova elvárja az Újpesti Vagyonkezelő Zrt-t Igazgatóját, a Szociális Osztály vezetőjét, a Városüzemeltetési Osztály vezetőjét, valamint a Közhasznú Foglalkoztatási Csoport vezetőjét, és az érintetteket is annak érdekében, hogy a fenti önkéntes munkavégzési akció megvalósulhasson.

Újpesten jelenleg 457 munkaképes újpesti lakos veszi igénybe a rendszeres szociális segélyt, amely nagyságrendileg 170 000 000 Ft-os költségvetési támogatást jelent évente.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását