2024. április 19. - Emma

Gyurcsány ismét Orbánékkal van elfoglalva

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz azért nem beszél a konkrét elképzeléseiről, mert borzasztóan fél attól, hogy összeomlik az a hét év alatt felépített módszer, amelynek segítségével abból élnek: ütik, vágják a kormányt, ha kell, ha nem, és a változásokkal
2009. február 2. hétfő 14:52 - Hírextra
A miniszterelnök-pártelnök erről a kapcsolat.hu-nak adott interjúban beszélt, amely hétfőn került fel az internetes oldalra.

A kormányfő úgy látja: a két magyarországi tömegpárt közül csak az MSZP őrizte meg reformorientáltságát, változások iránti érzékenységét, egy nyitott, patrióta nemzetben való gondolkodását és köztársasági eszmekörét.

Véleménye szerint a többi reformpárti szerveződés vagy kispárttá változott, vagy feladta reformpártiságát, mert úgy látta, ezzel nem lehet nagy támogatottságot szerezni.

Az MSZP elnöke közölte: a reformpártiság megőrzése történelmi érdeme a szocialista pártnak, és szeretné, ha ezt úgy tartaná meg, hogy ehhez többségi támogatottsága is legyen.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a fiatal demokraták egyszerűen képtelenek saját bű
vkörükből kilépni. "Nekem jár a hatalom, én vagyok a nemzet miniszterelnöke, majdnem meggebedek ettől, annyira boldog vagyok, hogy időnként a tükörbe nézek és látom önmagamat (...) és egyébként a világ is csak akkor szép, akkor emelkedik a nemzet, csak úgy van rendben, hogyha mi kormányzunk" - mondta. Hozzátette: ezt hétköznapi megfogalmazásban gyerekesnek nevezné, ha viszont a köztársasági fogalomkészletből indul ki, akkor azt mondaná, ez nem demokratikus.

Álláspontja szerint ez a magatartás arra elegendő, hogy évek óta őrzik nagyjából két és félmilliós táborukat, de annak, aki egy országnak a vezetője akar lenni, ez nem elegendő. "Nem őrzik annyira a magyar valutatartalékokat a nemzeti bankban, mint amennyire a Fidesz megpróbálja a külvilág elől elzárni a gondolatait" - vélekedett.

A miniszterelnök szerint két lehetőség van: vagy nincsenek gondolataik, amit nem nagyon hisz, vagy félnek attól, hogy összeomlik az a hét év alatt felépített módszer, amelynek segítségével abból élnek: ütik, vágják a kormányt, ha kell, ha nem, és a változásokkal szembeni vegyes érzelmekre alapoznak. Ez nem felelős demokratákhoz méltó magatartás, ez csekély teljesítménynek tűnik, a mi köreinkben - szögezte el.

Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy nagyjából egy évvel ezelőtt a szakértők egyetértettek párfinanszírozás átalakításának kérdéseiben, de a Fidesz vezetése végül mégsem hagyta jóvá a megállapodást.

A kormányfő közölte: ezt abszurd dolognak tartja, és jelezte: újra megpróbálják a párfinanszírozás megváltoztatását."Mindenki pontosan tudja, hogy a pártok környéke tele van olyan szívességekkel, (...) barterüzletekkel, amiken nem lehet átlátni. Itt sokkal, sokkal szigorúbbnak kell lenni. Nem szabad ezt megengedni. Kérni kell rá az ország támogatását, hogyha kell, a Fidesszel szemben" - közölte Gyurcsány Ferenc az interjúban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2009. február 5. 12:45
Állandóan Orbánnak foglalakozik.
2009. február 5. 12:42
Még mindig nem volt elég Orbán cigányozásából? Felháborító mikor egy elmebeteg a másikról akarja bebizonyítani, hogy beteg.
Lqro
2009. február 4. 08:57
idézet a hirextra.hu/belföld rovatából: GY.F: "A hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. Nem jó, ha az ember háta mögött összesúgnak, és összenevetnek, hogy ez a fickó hazudik - hangoztatta." (xD) - újabb idézet GY. F: "LÁRIFÁRI" - xD
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását