2024. május 3. - Tímea, Irma

A nép megvédte azt, aki cigányt kiáltott!

Nem csak Miskolc polgárai, hanem az ország jó része kiállt Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya mellett, ami pozitív precedens lehet az egész ország számára: mondjuk ki a problémákat, bármilyen kényes dologról is van szó. Az ügyben sok neves politikus
2009. február 2. hétfő 18:59 - Pásztor Balázs
A történet

Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya pénteki sajtótájékoztatóján tett egy olyan kijelentést, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablás "elkövetője cigány származású volt". Erre azonnal beindult a problémákat cenzúrázó politikai gépezet és Pásztor hirtelen át lett helyezve a megyei főkapitányságra, miközben vizsgálat indult ellene. Csakhogy a város a cigánysággal karöltve kiállt az eddig korrektül és eredményesen dolgozó rendőrkapitány mellett és tucatnyi nyilatkozat mellett még tüntetést is szerveztek az eltávolítása ellen, valamint mondatai védelmében.

A hatalomnak se kellett több: az áthelyezést visszavonták, és az ügy hamarabb lezárult, minthogy bárki kimondhatta volna, hogy „aztarézfánfütyülőrézangyalát”. A rendőrkapitány csak egy „dádát” kapott, amit egyesek kevésnek, mások soknak tartanak. Azonban ettől eltekintve az ügy megmozgatta az országot, ami nagyon is erős jelzés fentre: ne tessék a dolgokat a szőnyeg alá söprögetni, hanem szíveskedjenek megoldásokat eszközölni.

Akik beleszóltak

Természetesen nem mindegy hogy a fentiek folyamán ki, mikor és mit mondott, így nem árt ezt is részéletesebben taglalni. Kezdetben Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese nyilatkozott, amelyben megmagyarázhatatlannak nevezte Pásztor kijelentéseit, és a kisebbség kirekesztésére hivatkozott. Érdemben ehhez társult a Roma Rendőrök Országos Egyesülete, és a Magyar Helsinki Bizottság is.

Erre Draskovics Tibor rendészeti miniszter szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy „a miskolci rendőrkapitány a nyilatkozatával átlépett egy olyan határt, amelyet az állam képviselője nem léphet át, s az áthelyezésével erkölcsi alapú döntés született” és beindította fent említett áthelyezést. Azt azonban ő sem tagadta, hogy Pásztor tehetséges, eredményes, jó vezető. Ám egyesek szerint (Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat, Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete) a miniszter döntése sem épp etikus, ugyanis politikai megrendelés alapján született, és Draskovics távozását követelik.

A társadalom egyes köreiben ez kicsapta biztosítékot, és nagyfokú ellenkampányba kezdtek. A dolog lényegi mivoltát jól jelzi, hogy a miskolci SZDSZ és az ország cigányvajdáinak zöme is kiállt Pásztor mellett - dacára Gusztos és a roma rendőrök véleményének. Ehhez „csatlakozott” a város szocialista polgármestere (Káli Sándor), a miskolci önkormányzat Fidesz-KDNP frakciója és Bencze József országos rendőrkapitány. Tehát már szombaton helyi szinten teljes politikai és civil egyetértés született az ügyben, és nem csak Pásztor személye, hanem kijelentése mellett is kiálltak.

Persze az ország nagyokosai nem bírták ki, hogy bele ne szóljanak abba, amit a „helyiek biztos rosszul tudnak, elvégre ők élik át az eseményeket”. Fodor Gábor SZDSZ elnök vasárnap arról beszélt, hogy „az ügynek komolyabb következményei kell hogy legyenek egy egyszerű figyelmeztetésnél”, míg Gyurcsány Ferenc kormányfő „szeretné, ha a történtek után az maradna meg az emberekben, hogy a vizsgálat elmarasztalta a miskolci rendőrkapitányt, és nem az, hogy a helyén maradt” szavait juttatta el a nagyérdeműhöz. Igaz, hogy a helyzet objektivitását kívülről lehet a legjobban szemlélni - amit a kormányfő meg is próbált -, és az is hogy legfőképp Pásztor szóhasználata ellen emeltek kifogást, de sokkal érdemesebb lenne a megoldást keresni, ahelyett, hogy a szóhasználaton lovagolnak.

Érdemes még megemlíteni Káli Sándor polgármester megjegyzését is: „ezzel az alapkérdés azonban nem oldódott meg. Bár itt és most Miskolcról volt szó, de a probléma, a roma-kérdés egésze nem miskolci specifikus, (…) és ezeket a problémákat Draskovics Tibor miniszternek is el kívánom mondani. A romakérdés sorskérdés, ezzel nem lehet nem foglalkozni.”

„Végre valaki kimondta!”

Fodor Gábornak szavai beteljesültek, ugyanis az ügynek tényleg „komolyabb következményei” lettek. Az egész ország felhördült, de nem a Fodor-Gyurcsány páros védelmében. Csak a HírExtrán eddig több mint 24 ezer ember mondta ki véleményét - a kapcsolódó fórumok is kivételes iramban pörögtek - és ennek csak 2,4 százaléka véleményezte úgy, hogy Pásztornak nem volt igaza. Sőt, majd 79 százalék ennél is egyértelműbben reagált: végre valaki kimondta!

Vagyis megcáfolták Fodor azon véleményét, hogy „a szókészletnek nem lehet része a cigánybűnözés”. Sőt kimondták: be kell vonulnia a szótárba a cigánybűnözésnek ahhoz, hogy normálisan megoldva kikerüljön onnan, nem a szőnyeg alá söpörve virágozzon tovább. Maguk a cigányvezetők (vagyis nagy többségük) álltak ki azért, hogy ez a fogalom létezik, és hogy ezzel le kell számolni! Természetesen nem előítélettel és erőszakkal, hanem legfőképp az oktatással, a társadalmi szakadékok betemetésével, valamint munkahelyteremtéssel - de legelőször is azzal, ami minden normális orvoslás alapja: kimondjuk, hogy a probléma létezik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. február 4. 12:43
saxo! 10/10!
Hasonló miatt tiltottak ki engem a stop-pont-hugyról...

Viszont egy apró kiegészítést tennék:
a helyettük érkező zsidesz sem jobb..... Ott is meg van a maguk díszcigánya ( itt most nem az elnökükre és az alelnökükre célzok...... )

Mondanék még egy dolgot:
azt a két pojácát egy rádióműsor után én már másképpen hívom:
Gyurbán
Orcsány.
( azt persze mondanom sem kell, hogy azt a rádióműsort betiltották, sőt az adót is ellehetetlenítették jobbról-balról egyaránt....... )
saxo
2009. február 3. 20:42
A zoomponthu cikket hozott a Cigány Gárda megalakulásáról.

Ehhez ezt szóltam hozzá (szó szerint):

"Igen, igaza van 'Redfield'-nek.

Gyurcsány olyannyira képtelen elviselni, hogy elvesztheti a hatalmat, hogy úgy gondolja, belefér a hatalmi eszköztárába, egy rendkívüli állapot "megszervezése", ennek révén pedig még a 2010.-es a parlamenti választások elhalasztása is.

A cigány-magyar ellentétet a liberálisok - pontosabban, a hazai zsidóságnak egy töredék, köztörvényes bűnöző része -, évek óta tudatosan gerjeszti. A magyar zsidóság egészének a tisztességére és becsületére legyen mondva, hogy ők nemcsak szavakban határolódtak el ettől a gátlástalan, és elvetemült csapattól, hanem politikailag, és erkölcsileg is, és otthagyták a Szabad Demokraták Szövetségét, aminek kereteit használva ezek a figurák dúlják az országot. Ha jól számolom, egyetlen alapító tag nincs már ebben a szadeszben.

Ezt világosan ki kell mondani már végre. Ugyanis ezek tények, csak valahogyan „nem áll rá a szánk a kimondásukra”...!

A társadalomban a szadesz áldásos tevékenysége miatt egyre erősebb az antiszemitizmus, holott látni kell, a magyar zsidóságnak csak néhány elvetemült, zsebkommunista tagja teszi azt, ami ellen valóban tűzzel-vassal fel kell lépnie minden tisztességes magyarnak, legyen az keresztény, vagy zsidó vallású, vagy cigány etnikai népcsoporthoz tartozó.

Gyurcsánynak viszont jól jön most ez az évek óta gerjesztett cigány-magyar ellentét, és a zsidó magyar ellentét kreálása is.
Úgy véli, a társadalmi feszültségek növelése a stabilitás irányába, a nyugalomra vágyásnak az irányába, a változástól való félelem irányába tereli a társadalmat, a választókat.

Kell-e ennél kedvezőbb helyzet egy hatalmához betegesen ragaszkodó figurának, amelyben ráadásul gátlástalanul rasszistázhat, fasisztázhat is…?

A Magyar Gárda alapítói között nincsen fideszes politikus. Sőt, a fidesz elég nyilvánvalóan elhatárolódik a Magyar Gárdától . (Amivel egyébként én, személy szerint nem értek egyet, -de ez magánügy…) Ha lenne, már réges-rég nekiugrott volna a maszop a fidesznek, hogy azonnal zárják ki a fickót a fideszből….!

A Cigány Gárda alapítója egy MSZP-s politikus. Pont. "

A moderátor levett, "cigányozás, zsidózás miatt"..

Pedig, ha valaki ennél nagyobb megértést tanúsított akár a zsidóság, akár a cigányság iránt, mint én ebben a hozzászólásban, az csal, lop, hazudik, és festi magát.
Dehát, ezeknek mindegy. Mindenáron és mindenképpen konfrontálódni akarnak a társadalommal.

Rendben. Nem fogunk gyáván kitérni előle...!!!!
Lqro
2009. február 3. 20:12
A véleményem szerint nem történt itt semmi egyéb, mint a SZaDeSZ, az elvesztett szavazóik pótlására most a romatársadalmat "lovagolja" meg. Persze őket is csak eszköznek használják a Parlamentben maradáshoz. Közben észre sem veszi a romatársadalom legnagyobb része, hogy ők is csak sakkfigurák a játékukban. Tény, hogy a cigány társadalom egy igen jelentős része bűnöző életmódot folytat, ez kezdik most ismét takargatni, de attól, hogy most a rendőrségi vezetők szájára lakatot szeretnének tenni e "tanfolyamnak" csúfolt valamivel, csak tovább mélyítik az egyébként is meglévő feszültségeket. Ez persze A MaSZoP-nak is érdeke hisz ugyanezért a rétegért "ők" is tenni szeretnének...Már szinte látom a transzparenseket a 2010-es választáson [volt a LOPSTOP - ;-( majd jött Kovács Pistike...(Kovács apukát már valószínűleg el is temették, tehát Pistikével már nem is kell foglalkozni. ;-( - Úgyhogy most ők lesznek a cigány társadalom nagy "megmentője." Ja, hogy az egyébként tisztességesen élő romák bőrére fog menni... Hát az őket egy percig sem zavarja.
.
...nem tudom a pontos megoldást, de úgy gondolom, hogy a roma társadalomban lévő tisztességes vezetőknek kellene először elkezdeni a közösség "átnevelését". Igen tényleg pénzbe is fog kerülni, mint-ahogy abban is igazat adok, hogy a jelenlegi elitükkel semmire sem jutottak ők sem, hisz a zömük csak a lenyúlható pénzt látják. Sajnos. Nem tudom, hogy van e köztük olyan ember aki képes lenne erre a feladatra, de mindaddig amíg nem kerül ki közülük egy "józan gondolkodású", aki nemcsak a jogait is meri, addig minden, csak az ablakon kidobott pénz.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását