2024. április 29. - Péter

Maradhat a miskolci rendőrkapitány

Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány - értesült az MTI. Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával, megszüntette.
2009. február 1. vasárnap 12:45 - Hírextra
Szombaton több politikus és roma vezető is kiállt az állásából péntek este eltávolított miskolci rendőrkapitány mellett. Káli Sándor, a város szocialista polgármestere akkor azt mondta: egyeztetni kíván az igazságügyi és rendészeti miniszterrel, mert nem ért egyet azzal, hogy más beosztásba helyeztette Pásztor Albertet rasszistának minősített kijelentése után.

Szintén kiállt a rendőri vezető mellett a helyi Fidesz-KDNP-frakció, a miskolci SZDSZ, a megyei cigányvajda, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete, valamint a Független Rendőr Szakszervezet.

Visszautasította a rasszista vádakat maga Pásztor Albert is, aki pénteken azt mondta: a decemberben és januárban Miskolcon történt rablások elkövetői cigány származásúak voltak. A kijelentés miatt tiltakozását fejezte ki Gusztos Péter SZDSZ-es ügyvivő és Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke is. Hasonlóan nyilatkozott Horváth Ferenc, a Roma Rendőrök Országos Egyesületének elnöke.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását