2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Luxemburgban és Türkmenisztánban trécselnek a legtöbbet

Világszerte folyamatosan növekszik a mobil felhasználók száma, tavaly a készülék-értékesítés először lépte át az 1 milliárdos határt - hangzott el a barcelonai 3GSM nemzetközi mobil szakkiállításon.
2007. február 14. szerda 13:06 - Hírextra
Az egy előfizetőre jutó havi átlagos forgalom (ARPU) 20 euró körül alakul: a legnagyobb, 75 euró Liechtensteinben, illetve 65 euró Türkmenisztánban. A legnagyobb mértékű a mobil-penetráció Litvániában, 170 százalék, a második Luxemburg, majd Katar, Olaszország és Görögország következik. A leggyorsabban bővülő piac Kína és India, a két országban az idén várhatóan 68, illetve 66 millióval növekszik a mobil ügyfelek száma.

A harmadik leggyorsabban bővülő piac Pakisztán, itt 25 milliós növekedés várható, az Egyesült államokban 21 millióval, Indonéziában 19 millióval, Oroszországban 17 millióval, Brazíliában 12 millióan bővülhet az idén a mobilozók köre.

Tavaly a készülékek értékesítése először haladta meg az 1 milliárdot, ennek 40 százaléka az ázsiai-csendes-óceáni térségre jutott. Az eladások 2011-re elérik az 1,3 milliárdot.

A kereslet elsősorban a kamerával, illetve különböző multimédiás lehetőségekkel ellátott készülékek iránt növekszik: az előrejelzések szerint 2011-ben a forgalomban lévő készülékek 80 százalékában lesz kamera, és 55 százaléka lesz alkalmas zenei lejátszásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását