2024. április 29. - Péter

Veres és az összehangoltság

Összehangolt, a magyarországi viszonyokat átrendező, a meglévő viselkedési formákat megváltoztató jogszabály módosításokra van szükség - közölte Veres János pénzügyminiszter a közszolgálati televízió péntekreggeli műsorában.
2009. január 30. péntek 09:00 - Hírextra
Veres János szerint a munkához való viszonyt, a foglalkoztatást, a vállalkozások és az alkalmazottak egymás közötti kapcsolatait úgy kell átszabni, hogy ezek eredményeként az országban mindenki úgy gondolja: érdemes munkával keresett jövedelemre szert tenni.

A világgazdasági válság miatt azokat a döntéseket is meg kell hozni, amelyeket korábban többen nem támogattak - mondta a pénzügyminiszter a Nap-kelte című műsorban.

Veres János kiemelte: a miniszterelnök által a csütörtöki parlamenti napon elmondottakhoz képest több információt most nem tud adni a kormány által tervezett átalakításokról, mivel jelenleg a modellszámítások folynak. A kormány arra törekedett, hogy a javaslatcsomagja a társadalom számára elfogadható, érhető logikán alapuljon az ország jövőbeni versenyképessége érdekekében.

A szolgálati autóbeszerzést firtató kérdésre Veres János elmondta: más országban ilyen üggyel nem szoktak foglalkozni, mert természetes, hogy ha elhasználódik egy jármű, azt lecserélik. Magyarországon kialakult egy furcsa, sajátságos nézet, hogy nem kell cserélni" - fogalmazott a pénzügyminiszter.

Közbeszerzési eljárás keretében cserélték le az autótó, a beszerzés jogszerű volt - közölte Veres János."Nekem nem volt soha két autóm, két sofőröm, magam vezetem hétvégén a szolgálati autót, ha kell, akkor a hivatalos programokon is gépkocsivezető nélkül veszek részt" - fogalmazott a pénzügyminiszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását