2024. május 3. - Tímea, Irma

A 2011-es soros elnökség szakpolitikai kérdései

A 2011-es magyar európai uniós elnökség szakpolitikai stratégiáiról rendez ma konferenciát az MTA Politikai Tudományok Intézete Budapesten.
2009. január 30. péntek 07:19 - Hírextra
A tanácskozás - egy konferenciasorozat nyitó rendezvénye - is jelzi, hogy az Akadémia szeretne intenzíven részt venni a magyar soros EU-elnökség előkészítésében és lebonyolításában - mondta el az MTI-nek Kégler Ádám projektvezető.

A féléves soros elnöki tisztet Magyarország 2011. január 1-jén veszi át.Az idén január és 2010 decembere között rendezendő 15 konferenciából álló sorozat célja, hogy a napi pártpolitikai küzdelmektől független egyeztetési fórumot teremtsen a politikai, tudományos és gazdasági élet, valamint a civil szféra képviselőinek.

A szervező intézmény így kívánja segíteni a közigazgatás felkészülését az elnökségi teendők ellátására és hozzájárulni a társadalom tájékoztatásához.

A mai rendezvényen felszólal mások mellett Szili Katalin házelnök, Pálinkás József, az MTA elnöke, Göncz Kinga külügyminiszter, Németh Zsolt, az Országgyűlés magyar EU-elnökségi munkacsoportjának fideszes és Mesterházy Attila, a munkacsoport szocialista társelnöke.

Kerekasztal-megbeszélésekre is sor kerül a nap folyamán, magyar európai parlamenti képviselők és az uniós témák ismert szakértői cserélnek véleményt.Jelen lesznek a diplomáciai testület tagjai és képviselteti magát az Európai Tanács is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását