2024. május 7. - Gizella

Az SZDSZ bizakodik

Az SZDSZ bizakodó az egészségügyi reform folytatásában, ugyanakkor "új alapokra" nem akarja helyezni az átalakítást - mondta Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője az SZDSZ hétfői budapesti frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón.
2007. november 19. hétfő 15:10 - Hírextra
"Megállapodtunk egy kompromisszumban, ami nagyon messze van az SZDSZ eredeti álláspontjától, és nem látunk lehetőséget további tartalmi változásra" - fogalmazott Horn Gábor. Hozzátette: bíznak abban, hogy a törvényt december középén megszavazza az Országgyűlés, és a végső változat tükrözi a nyári koalíciós megállapodást.

A liberális ügyvivő azt mondta, a szocialisták a törvényjavaslathoz benyújtandó mintegy 50-60 módosító indítványáról egy munkacsoport keretében fognak tárgyalni. (Az MTI úgy tudja, jóval több, mintegy 110 módosító indítvány készült el eddig a törvényjavaslathoz.)
Horn Gábor kiemelte: az MSZP és az SZDSZ is a legfontosabb kérdésnek tartja az egészségügyi ágazat átalakítását, és a reform mindkét párt közös érdeke.

Horváth Ágnes liberális egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy nagyobb kérdésekben nem látják a visszavonulás esélyét, hiszen a tárca a koalíciós megállapodásnak megfelelő törvényjavaslatot készített elő.

"A nagy kérdések rögzítettek, azt a koalíció megtárgyalta" - fűzte hozzá Horváth Ágnes.
A szakminiszter kitért a jövő évi büdzséhez a költségvetési bizottság által benyújtott, a gyógyszer-gazdaságossági törvényt érintő módosító indítványra, amely azt javasolja, hogy a gyógyszereknél a fix összegű támogatás felülvizsgálatára (az úgynevezett fixesítésre) az évenkénti négy alkalom helyett csak kétszer kerüljön sor. Horváth Ágnes szerint ez a módosító azt jelenti, hogy a betegek fizessenek többet, ami - mint megjegyezte - elfogadhatatlan.

Horn Gábor közölte: a vasárnapi informális koalíciós egyeztetésen nemcsak az egészségbiztosítási reform, hanem a vasúti szárnyvonalak, a villamosenergia-piac és az adórendszer ügye is napirenden volt, de ezekről a kérdésekről "általában" beszélgettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását