2024. május 2. - Zsigmond

A kormány saját magával tárgyal a válságról

Délelőtt a kormány, délután pedig az MSZP-frakció tárgyal ma az új gazdasági helyzetelemzésről és makropályáról.Az első napirendi pont Gyurcsány Ferenc tájékoztatója lesz; a miniszterelnök bevezetője után az egyes tárcák vezetői is kifejtik álláspontjukat
2009. január 28. szerda 07:29 - Hírextra
A kormányfő a frakciót is tájékoztatja ma az új adatokról és arról, hogy mely területeken és milyen típusú átalakításokat tervez. A frakciótagok várhatóan egy dokumentumot is kapnak, amely összefoglalja az új gazdasági prognózissal kapcsolatos legfontosabb információkat.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök két héttel ezelőtt kérte fel Veres János pénzügyminisztert, hogy készítsen új prognózist az idei évre, figyelembe véve az elmúlt egy hónap a gazdaságot érintő fejleményeit.

A kormányfő ugyanazon a napon az m1 Nap-kelte című műsorában arról beszélt, hogy idén a gazdaság visszaesése 2-3 százalékos lehet, a decemberben elfogadott 2009-es költségvetésben rögzített 0,9 százalékos GDP-csökkenés helyett. Mint mondta, nem lehet elmozdulni az egyensúlyi pályáról, de ezen túlmenően egyetlen szám sincs kőbe vésve. Hozzátette: a világgazdasági kilátások lényegesen rosszabbak annál, mint amit ősszel látni lehetett, a hazai infláció pedig kisebb lesz a vártnál, ezért mindent újra kell tervezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását