2024. április 30. - Katalin, Kitti

Van elég orvos

Nincs több ezer betöltetlen háziorvosi praxis Magyarországon; mindössze 102 ilyen van, és ezek betöltésén jelenleg is intenzíven dolgozik az Egészségügyi Minisztérium - közölte a tárca sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.
2009. január 26. hétfő 12:17 - Hírextra
A minisztérium közleményében a Népszava hétfői számában megjelenteket cáfolta, a napilap ugyanis arról írt, hogy "szakorvosokat csábítana a több ezer betöltetlen háziorvosi praxisba az Egészségügyi Minisztérium".

A szaktárca hangsúlyozta: a lap állításával szemben "évek óta csupán százas nagyságrendű a betöltetlen praxisok száma, jelenleg 102 ilyen praxis van". Hozzátették: a téves információ nem a minisztériumtól származott.

A Népszava hétfői számában azt írta, az Egészségügyi Minisztériumnál kész annak a rendeletnek a tervezete, ami megkönnyítené a klinikai szakorvosok átképzését és praktizálását. Ez azt jelenti, hogy a klinikai szakképesítéssel rendelkező orvos az önkormányzat által igazolt területi ellátási érdekből - a házi-gyermekorvosi tevékenység kivételével - elláthat háziorvosi feladatokat.

Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a lappal azt közölte: a rendelet nem mentesíti a szakorvost a háziorvosi vizsga alól, csupán haladékot ad annak letételére, legfeljebb öt évig. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a lapnak azt mondta: véleménye szerint elfogadhatatlan a rendelet, hiszen az ellentétes a háziorvosi rendszer szakmapolitikai céljaival, s ha ez életbe lép, akkor az a háziorvosi szakképesítés elértéktelenedését jelenti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását