2024. május 6. - Ivett, Frida

Minden lesz: napsütés, zápor, zivatar

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható, kissé erősödik a nappali felmelegedés, de záporok, zivatarok szórványosan továbbra is előfordulhatnak.
2008. május 24. szombat 17:54 - Hírextra
Várható időjárás az ország területére vasárnap estig:

A napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható záporeső, zivatar. Szombaton többfelé megélénkül, vasárnap helyenként megerősödik a délnyugati, majd a nyugati szél.

Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 27 fok között alakul.

Európai helyzetkép:

Észak-Európa időjárását döntő mértékben anticiklon alakítja. Hatására arrafelé általában napos, csendes, de meglehetősen hűvös az idő. Az éjszakai órákban többfelé fordul elő fagy, és délutánra is csupán 4, 13 fokig melegszik fel a levegő. Ennél sokkal melegebb, de kissé változékonyabb az idő kontinensünk más területein. Középpontjával a Fekete-tengertől északra sekély ciklon örvénylik, amelynek hatására Ukrajnában és a balti államokban többfelé esik az eső, záporeső, és helyenként heves zivatarok is kialakulnak. Ugyancsak ciklon található Nyugat-, Délnyugat-Európa fölött, amely szórványosan okoz csapadékot a térségben. A két említett alacsony nyomású képződmény között főként a délutáni, esti órákban elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok Közép-Európában. A hőmérséklet csúcsértéke kontinensünk nagy részén 17 és 25 fok között alakul, de Kelet-, Délkelet-Európában, valamint az Ibériai-félsziget déli részén helyenként 27, 32 fokot is mérnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását