2024. május 28. - Emil, Csanád

Szóba került Juhász Ferenc lemondása

Az MSZP szervezeti vezetőjének kinevezésekor az egyik lehetséges megoldásként került szóba Juhász Ferencnek, az MSZP elnökhelyettesének lemondása. Erről maga a politikus nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek.
2008. május 8. csütörtök 18:21 - Hírextra

Amikor Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök úgy döntött, hogy felkéri Lamperth Mónikát a párt szervezeti vezetésére, el kellett helyezni őt az alapszabály és az belső működési szabály miatt meglehetősen kötött szervezeti rendszerben - mondta Juhász Ferenc.

Sajtóhírek csütörtökön arról szóltak, hogy az MSZP országos elnökségének két héttel ezelőtti ülésén felajánlotta lemondását Juhász Ferenc és Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ám a testület ehhez nem járult hozzá. Varju László, a párt év elején kinevezett ügyvezetője lemondását ugyanakkor elfogadták.
Juhász Ferenc az MTI-nek azt mondta, amikor a megoldásokat keresték, egy ponton felvetődött, lemond elnökhelyettesi posztjáról, hogy Lamperth Mónikának meglegyenek a megfelelő jogosítványai, és erős politikai legitimitást élvezzen.

Mint mondta, az elnökség nem támogatta a javaslatát és végül Lamperth Mónika az elnöki kabinet vezetője lett. Juhász Ferenc hozzátette: a kabinetvezető a pártelnök szervezeti helyettese, ő pedig a politikai helyettes.

Kérdésre válaszolva hozzátette: Ujhelyi István ugyanezen logika mentén ajánlotta fel lemondását.
Az elnökhelyettes elmondta: szerdán kapták meg Varju László ügyvezető lemondó nyilatkozatát, amit tudomásul vettek. Varju László a parlamenti frakcióigazgatói poszton szeretné továbbra is folytatni a munkáját - ismertette a lemondás indokait Juhász Ferenc. Az ügyvezetői poszt megszűnik, feladatait Lamperth Mónika veszi át.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök április 28-án jelentette be, hogy távozik a kormányból Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, aki az MSZP operatív irányítását veszi át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását