2024. május 16. - Mózes, Botond

Nem felelős a tanár?

Az intézményben elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint nem állapítható meg a gyerekre felügyelő tanár közvetlen felelőssége az egyik szegedi általános iskolában tavaly ősszel történt nemi erőszak kapcsán - tájékoztatta Kardos János, az önkormányzat o
2009. január 26. hétfő 12:33 - Hírextra
Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban közölte, hogy a szegedi rendőrkapitányság az elmúlt év őszén büntetőeljárást indított egy általános iskolában történt nemi erőszak ügyében. A körülmények felderítése után az eljárást lezárták, mivel valamennyi gyanúsított gyermekkorú volt. Az ügy iratait a rendőrség átadta a gyámhatóságnak.

A szóvivő megerősítette: szegedi fiúk az egyik osztálytársukkal erőszakoskodtak, egy kilencéves kislánnyal.

Kardos János elmondta, hogy az eset tavaly ősszel egy napközis foglalkozás alatt, de ez iskolán kívül, egy játszótér faházában történt. A gyerekek az építményben bújtak el, de azt, hogy ott pontosan mi történt, talán csak a rendőrségi jegyzőkönyvekből lehetne rekonstruálni - fogalmazott a szakember.

Hozzátette: a diákok "konspirációjának" következtében a napközisekre felügyelő pedagógus nem volt abban a helyzetben, hogy közbe tudjon avatkozni. Azonban, ahogy a tudomására jutott az eset, jelentette azt az igazgatónak, aki belső vizsgálatot rendelt el és értesítette a rendőrséget.

Az elkövetőkkel szemben a gyámhivatal eljárása még nem zárult le - tudatta az irodavezető.
Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, aki az ügyben vizsgálatot rendelt el, az MTI-nek korábban kifejtette: a gyámhatóság a körülmények mérlegelését követően akár úgy is dönthet, hogy a kiskorúakat - veszélyeztetettségük miatt - kiemeli a családjukból és nevelésüket intézeti keretek között biztosítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását