2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megkéseltek egy plakátragasztót

Késsel támadtak a Magyar Szociális Zöld Párt plakátot ragasztó aktivistájára Budapesten, a Boráros téren szerda este 19 óra előtt pár perccel - közölte a párt az Országos Sajtószolgálatban csütörtökön.
2008. november 20. csütörtök 07:12 - Hírextra
A közlemény szerint a támadó azután rántott kést, hogy szemügyre vette a plakátot és megkérdezte: vajon a Tomcat néven ismert Polgár Tamás látható rajta? Dulakodást követően a plakátragasztó 21 éves aktivistát a támadó combon szúrta, majd elmenekült.

A közleményben beszámolnak arról, hogy a sérült aktivistát kórházba szállították, és a rendőrség is intézkedett az ügyben.

"A Zöld Párt vezetősége önmagában a támadás ténye mellett megdöbbentőnek találta azt is, hogy a későbbi kihallgatások során a rendőrség az áldozatot és a tanúkat is megpróbálta lebeszélni arról, hogy politikai indítékot lássanak az eset mögött" - áll a párt közleményében.

A Zöld Párt elvárja a pártoktól, hogy közleményben határolódjanak el ettől a szégyenteljes incidenstől, a rendőrségtől pedig, hogy fogják el a támadót. "Az újabb erőszakos politikai cselekmények elkerülése érdekében követeljük a tettes gyorsított eljárásban történő példaértékű megbüntetését" - áll a közleményben. A szervezet honlapja szerint Polgár Tamás a szervezet képviselőjelöltje a januári, IX. kerületi időközi országgyűlési választáson. Erre azért kerül sor, mert Gegesy Ferenc, a IX. kerület polgármestere szeptember közepén lemondott a 12-es számú egyéni országgyűlési választókerületben szerzett parlamenti mandátumáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását