2024. május 3. - Tímea, Irma

Évi kétmilliárd kidobva az ablakon

Csaknem kétmilliárd eurót "játszottak el" az osztrákok 2007-ben, vagyis ennyi volt a fogadóirodák, kaszinók és szerencsejáték-szolgáltatók nyeresége. Piackutatási adatok szerint összesen 15,4 milliárd eurót költöttek egy év alatt az alpesi országban sport
2009. január 26. hétfő 11:28 - Hírextra
A nyeremények kifizetése után 2 milliárd euró maradt a szolgáltatóknál, ami 10 százalékkal haladta meg a 2006-os adatot.

A kimutatások azt jelzik, hogy egyre gyakrabban interneten kötik a fogadásokat, amit serkent az ágazat liberalizálása is. 2004 és 2007 között évente átlagosan 50 százalékkal emelkedett az online fogadások száma, a szektor évi összbevétele pedig elérte a 4,2 milliárd eurót.

Hasonlóképpen gyors ütemben fejlődnek az interneten űzött szerencsejátékok, az online-gaming is. Itt a forgalom mintegy 1,5 milliárd euróra rúgott.

Ezzel ellentétben némileg visszaesett a játékkaszinók bevételének és a trafikokban kapható lottók forgalmának a növekedése. Míg 2004-ben a szerencsejátékokra fordított kiadásaiknak mintegy a felét kaszinókban verték el az osztrákok, addig 2007-ben már csak a 30,8 százalékát. Lottóra a teljes piaci forgalom 10,8 százalékát költötték 2004-ben, három évvel később már csak 6,6 százalékát.

Szakértők az internethasználat terjedésének és a liberalizálás hatásának betudhatóan az ágazat további bővülésével számolnak, még ha a korábbi évekhez viszonyítva lanyhuló ütemben is. 2009-re 7,8 százalékos forgalomemelkedést jósolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását