2024. április 23. - Béla

Mi lesz a hatgyermekes családdal?

Életveszélyessé és lakhatatlanná vált a Zala megyei Egeraracsán egy hatgyermekes család háza, mert teljesen kidőlt az egyik oldalfal.
2009. január 25. vasárnap 18:32 - Hírextra
Tárkányi Zoltán, a ház tulajdonosa az MTI-nek vasárnap a helyszínen elmondta: a nagyrészt vályogból készült épületnek a fürdőszobához és a kamrához csatlakozó fala csütörtökön dőlt ki, szombaton pedig újabb faldarabok szakadtak ki a födémből. Szerencséjükre a baj akkor történt, amikor a gyerekek óvodában és iskolában voltak, és a szülők sem tartózkodtak otthon.

A ház udvar felőli vályogfala teljesen kidőlt, félig maga alá temette a fürdőszoba ablakát. Kiszakadtak a víz- és villanyvezetékek, a leomlott fallal együtt a vízmelegítő is kizuhant az udvarra. A fürdő megmaradt oldalfala elvált a födémtől, több helyen lóg a vakolat, és vastag repedések húzódnak az épület más helyiségeiben is.

A családot az önkormányzat még aznap kiköltöztette a házból, lakhatatlanná nyilvánítva azt. Öt gyerekükkel - a legnagyobb lányuk korábban intézetbe került - a szomszédos Dióskálon élő szülőkhöz költöztek, ahol most egy szobában laknak mindannyian.

Tárkányi Zsuzsanna azt mondta, hogy az önkormányzat részéről segítőkészséget tapasztaltak, a polgármester felajánlotta, hogy ha sikerül albérletet találniuk, azt egy ideig kifizetik helyettük. A faluban többen is felajánlották kétkezi segítségüket, bár leginkább építőanyagra lenne szükségük, amire azonban nincs pénzük.

A házat három évvel ezelőtt 3,5 millió forintért vásárolták, a családfő szerint kiváló állapotúnak tűnt, ezért csak a fürdő festésére költöttek, az utóbbi hetekben tapasztalták csak, hogy vizesednek és repednek a falak. Ezután a település jegyzője ajánlotta számukra, hogy a vélhetően rejtett hibák miatt tegyenek lépéseket.

A Nép ügyvédje szolgálat keretében talált a család egy jogászt, aki ingyen segít a család ügyének rendezésében, a baleset éppen akkor történt, amikor az ügyvédnél jártak.

Tárkányi Zoltán megmutatta, hogy nemrég derültek ki számukra a szennyvízelvezetéssel kapcsolatos hiányosságok. Egyedül a vécé volt az emésztőgödörbe kivezetve, a fürdőkád és a mosdó lefolyója ugyanis csupán az épület alatti - előttük addig nem ismert -, betemetett pincébe vezetett, szerinte ettől ázhattak át a falak.

A ház nem volt biztosítva, a család pedig hitelhez sem jut, mert a férj egy héttel ezelőtt veszítette el a munkáját Zalaegerszegen: csoportos létszámleépítés miatt bocsátották el az egyik multinacionáls cégtől. Nem tudják, miként oldhatják meg a helyzetüket, mert a környéken egyelőre nem talált munkalehetőséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását