2024. május 18. - Erik, Alexandra

Parlament előtt a lex Mol és a jövő évi adótörvények

Hétfőn lesz az úgynevezett "lex Mol" törvényjavaslat zárószavazása a parlamentben. Ez a törvényjavaslat megakadályozná, de legalábbis megnehezítené egyes, stratégiainak tekintett ágazatokban, hogy magyar cégeket külföldi vállalat felvásároljon, ha abban i
2007. október 8. hétfő 11:10 - Hírextra
A lex Mol-ként ismertté vált, - hivatalos nevén a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő törvénymódosításokról szóló - javaslattal kapcsolatban Európai Bizottság kifogásokat fogalmazott meg és jogi lépéseket is kilátásba helyezett. Brüsszel szerint ugyanis a lépés ellentétes a tőke szabad mozgásának uniós alapelvével. A hírre Gyurcsány Ferenc úgy reagált, hogy ha nem sikerült összhangba hozni a lex Molt az Európai Uniós előírásokkal, akkor Magyarország megváltoztatja a törvénytervezetet. A javaslatról hétfőn lesz zárószavazás a parlamentben.

Kedden ötórás időkeretben vitáznak a képviselők a jövő évtől életbe lépő adóváltozásokról. A vita egy hét múlva, október 16-án folytatódik további háromórás időkeretben.

Hétfőn a lex Mol-ként ismert törvényjavaslat zárószavazása mellett foglalkoznak a képviselők a ptk. módosításáról szóló törvényjavaslattal és a szociális tárgyú törvények módosításával is, illetve tárgyalják a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által kezdeményezett országos népi kezdeményezést is, ami a pedagógusok kötelező óraszámának visszaállításáról szól. A pedagógusok heti kötelező óraszámát egy tavaly nyári törvénymódosítással növelték 20-ról 22-re, a szakszervezet szerint erről csak a tanárok valós munkaterhelését feltáró kutatás elvégzése után kellene dönteni, ezért arra kérte a képviselőket, hogy határozatban javasolják ezt a kormánynak, vagy az oktatási tárcának.

Kedden az adótörvények ötórás általános vitája után továbbra is pénzügyi kérdésekkel foglalkoznak majd a honatyák. A PSZÁF-ról szóló törvényjavaslat mellett napirenden lesz a pénzügyi szolgáltatásokat érintő egyes törvények jogharmonizáció miatt szükséges módosítása is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását