2024. április 29. - Péter

Ebből még bármi lehet

Álmodni még szabad – ez a Gál Gyula mondat jól tükrözi a magyar kézilabda válogatott esélyeit a most zajló világbajnokságon. Reménykedjünk? Az eddig mutatott játék alapján a hatodik hely még elérhető – a Hírextra értékelésre kérte Skaliczki Lá
2009. január 24. szombat 13:29 - Gedei Szilárd
Három győzelem, egy döntetlen és egy vereség: ez a magyar férfi kézilabda válogatott eddigi mérlege a horvátországi világbajnokságon. A csoportmeccsek után, de még a középdöntő előtt kértük meg Skaliczki Lászlót arra, hogy elemezze nekünk a csapat eddigi teljesítményét és azt, hogy mit várhatunk még el reálisan a fiúktól.

A mieink középdöntő csoportja
1. Franciaország 4 pont
2. Horvátország 4 pont
3. Svédország 2 pont
4. MAGYARORSZÁG 1 pont
5. Szlovákia 1 pont
6. Dél-Korea 0 pont

- A franciák kiemelkedtek a csoportból, de ezt előzetesen is sejtettük – kezdte az értékelést az egykori kapitány. – Olyan klasszisaik vannak ugyanis, akikkel kiemelkedhettek: Karabatic vagy a kapus Omeyer fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Ha az ellenük vívott meccsen a védekezésünk és a támadásunk is összeállt volna talán még jobban meg tudtuk volna szorítani őket – folytatta a Hírextrának adott értékelését Skaliczki László.

Nyertünk, aztán meg nem

A gallok elleni 27-22-es vereség előtt persze azért történt egy s más. A szlovákok elleni döntetlen például nem tartozik a szép emlékek közé, de Skaliczki még most is úgy beszélt a szlovák-román-magyar trióról, hogy mi azért kimagaslunk belőle. Hát…

- A mieink játéka főleg az elején volt meggyőző. A belső négyes védekezésünk és mögötte a kapusteljesítmény is elég jó volt, örömteli volt Illyés Ferenc átlövő teljesítménye is. De dicsérhető Nagy Laci játékkedve is, ugyanis ő az, aki a játék minden elemében képes kimagaslóan teljesíteni. Az irányítóink játéka azonban hullámzó volt, nem mindig találták a ritmust. Ráadásul a szélső posztokon is lehetne még javulni – elemezte a hullámzó magyar teljesítményt Skaliczki.

Kérdés, hogy a mutatott játék elég lesz-e a későbbiekben a középdöntők során. Ahol a házigazda horvátok, a mindig erős svédek és a bármikor meglepetést okozható dél-koreaiak ellen kell majd villantania a Hajdu János vezette csapatnak.

Mi lesz még itt...

Szombaton rögtön a házigazdák következnek, akikről Skaliczki is megállapította, hogy bombaformában vannak. Egyre jobban élvezik a közönség biztatását, szinte eksztázisban kézilabdáznak – jegyezte meg a volt kapitánya, aki a magyar csapat meccseit a helyszínen, Eszéken nézte végig. A svédek kulturált kézilabdát játszanak, jól tudják variálni a védekezésüket. Ha azonban túlleszünk a horvátok elleni legnehezebb középdöntőmeccsen már koncentrálhatunk a svéd-koreai duóra, akik ellen már az lesz a tét, hogy minél előbb végezzünk – mondta el a Hírextrának Skaliczki László.

A torna előtt közfelkiáltással elfogadott cél – hatba kerülni – tehát még bőven elérhető a továbbiakban. Sőt. Egy esetleges horvátveréssel, botlások nélkül végigjátszott középdöntő után még az is elképzelhető, hogy marad esély a négy közé kerülni. Ott pedig – mint tudja minden szurkoló – minden megtörténhet.

A cél maradt

A célunk továbbra is a nyolc közé jutás, ezen nem változtatott a franciáktól elszenvedett vereség sem – mondta még a pénteki vereség után Hajdu János. Cél? Ez bizony alap. Főleg ha csak egy fokkal jobban játszunk, mint a franciák ellen tettük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását