2024. május 6. - Ivett, Frida

Megígérte, hogy sosem keveredik doppingügybe

Tyson Gay, a férfi 100 és 200 méteres síkfutás világbajnoka, kijelentette, hogy ő soha nem keveredik majd doppingügybe és egyetlen mintája sem lesz pozitív pályafutása során.
2008. február 4. hétfő 13:38 - Hírextra

A kiváló sprinter az idei pekingi olimpián is be szeretné gyűjteni mindkét vágtaszám aranyérmét, ezzel a nem mindennapi tettel akarja elterelni a figyelmet a sportágat az utóbbi években körüllengő doppingügyekről.

"Kész vagyok a győzelemre, az esetleges sikerem segíteni fog majd abban, hogy az emberek a sportág jó oldalát lássák, ne csak a rosszat - mondta a 25 éves sztár. - Száz százalékig garantálom, hogy én nem keveredek kétes ügyekbe. A doppingolást egy ideig lehet takargatni, de egyszer minden kiderül, s aki vétkezett, lebukik."

A tavalyi világbajnokságon többek között a világcsúcstartó Asafa Powellt is legyőző Gay nagyon várja már a rekorder elleni újabb csatáit, mert szerinte jamaicai riválisa idén erősebb lesz mentálisan, mint tavaly Japánban volt.

"Biztos vagyok benne, hogy a szeptemberi 9.74 mp-es csúcsa nagyon jót tett neki, pszichésen erősebb lesz, ami csak még érdekesebbé teszi majd versengésünket - folytatta az amerikai, aki a győzelmet többre tartja a rekordoknál. - Az aranyérem sokkal fontosabb a világcsúcsnál. Tavaly a vb-győzelem csodálatos érzés volt, nem szeretném Pekingben megtudni, milyen leszorulni a dobogó tetejéről."

Olimpián legutóbb Gay honfitársa, Carl Lewis tudta megnyerni a 100-at és a 200-at is a férfiaknál, még 1984-ben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását