2024. május 14. - Bonifác

Begazolt az szoci képviselő?

Aki televíziós vitát szorgalmaz a ferencvárosi országgyűlési képviselőjelöltek között, az menjen el a televízióba vitatkozni - mondta Bánsághi Tamás, az MSZP IX. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. január 23. péntek 16:55 - Hírextra
Bácskai János, a Fidesz jelöltje hiányolta a televíziós vitát, de talán elfelejtette, hogy a helyi televízióban kétszer is vitatkoztak a jelöltek - közölte a szocialista képviselő annak kapcsán, hogy Bácskai János csütörtökön televíziós vitát kezdeményezett kettőjük között, arra hivatkozva, hogy szerinte a MSZP-s jelölt a kampány során nem nagyon beszélt a programjáról.

Az időközi országgyűlési képviselőválasztás vasárnapi második fordulója előtt Bánsághi Tamás azt mondta, több kampányanyagból, de a telefonos kampányából is megismerhették a programját.

Hozzátette: a közszolgálati televízió is rendezett vitát a IX. kerületi képviselőjelöltek részvételével, erre azonban a fideszes jelölt nem ment el.

"Aki szeretne a tévében vitatkozni, az menjen el a tévébe vitatkozni" - fogalmazott annak kapcsán, hogy péntek reggel is megtartották a jelöltek vitáját az m1 Nap-kelte című produkciójában. (Ez a műsor ugyanakkor éppen az, amelyet a Fidesz és a KDNP képviselői 2006 ősze óta bojkottálnak.)
A szocialista képviselőjelölt szerint Bácskai János megpróbálta félrevezetni a közvéleményt, amikor azt a benyomást keltette, hogy ő ugyan nagyon szeretne vitatkozni, csak éppen az MSZP jelöltje nem hajlandó erre.

Bánsághi Tamás, aki a kerület alpolgármestere is, reméli, hogy ő lesz a kerület országgyűlési képviselője. Ha az elmúlt két hétben az MSZP-nek sikerült elmagyaráznia az embereknek, milyen fontos ez a választás, akkor az első forduló eredményét meg lehet fordítani - tette hozzá.

A sajtótájékoztató elején levetítették Bánsághi Tamás kampányfilmjét, amelyben az MSZP vezető politikusai, köztük Gyurcsány Ferenc pártelnök méltatta a képviselőjelöltet.

Az időközi választást azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc, az IX. kerület polgármestere még tavaly lemondott parlamenti mandátumáról. A választás január 11-i első fordulója érvénytelen volt, a legtöbb szavazatot akkor a Fidesz jelöltje kapta.

Bánsághi Tamáson kívül még négy jelölt indul, a fideszes Bácskai János, valamint Szegedi Csanád, a Jobbik, Várady Tibor, a Humanista Párt és Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje. Az SZDSZ-es John Emese az első forduló után visszalépett.

A második fordulóban, január 25-én - a választási törvény szerint - már az is elég, ha minden negyedik választásra jogosult (25 százalék plusz egy fő) leadja a szavazatát. Ekkor az a jelölt nyer, tehát az kapja a parlamenti mandátumot, akire a legtöbben voksoltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását