2024. április 28. - Valéria

Karácsonyi díszek, koszorúverseny, virágkötészeti bemutató

Jégkristály, Tündérország, Misztikus táj, Fény és árnyék, Elegancia, Karácsonyi történet, Fák karácsonya - ezekben a témákban díszítettek fel karácsonyfákat és alkottak ünnepi lakberendezési dekorációkat idén a vezető virág-nagykereskedelmi cég szakembere
2008. november 20. csütörtök 13:59 - Hírextra
Advent, virág, reneszánsz - ezek a fő jelszavai az eseménynek, amely az idén különösen korán ünnepi hangulatba ringatja az érdeklődőket. Ezúttal is láthatók majd nagyszabású művészi térkompozíciók, amelyek inkább egyéni művészi ambíciókat fogalmaznak meg.

A legszebb adventi koszorú versenyére többen pályáznak. A Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola diákjai részére meghirdetett verseny legjobb alkotásaiból látható kiállítás a múzeum I. emeleti galériáján.
A kiállítás látogatói ezúttal is több ezer dekorációs kellékből, kézműves áruból, koszorúkból, díszekből, ajándékcikkből, száraz virágból válogathatnak.

A másik főszereplő a csokoládé és a szaloncukor. A három napos eseményen azt is megleshetik a gyerekek és a felnőttek egyaránt, hogyan készült 100 évvel ezelőtt a töltött csokoládé és Mátyás király desszertje.
A karácsonyi díszítőelemek óriási választéka teret enged annak, hogy a dekoratőrök által elképzelt témáknak megfelelően mindenki ünnepi ruhába öltöztethesse a fát és otthonát.

A Tündérország nevet viselő téma fő jelszavai: álomvilág, csillogás, arany, barokk és rokokó. Gyerekkori mesék, tündérek, hercegek és angyalok elevenednek meg.
A Misztikus táj című irányzat kedveli a rózsaszínt, a csontszínt, a lilát, a szürkét az ezüstöt. Fő kellékek: fonott kosarak, vázák, gyertyák, puha párnák, takarók, rózsák.

Fény és árnyék: ez inkább a modern bútorokkal berendezett polgári lakások világa, fekete, sötétbarna, réz, ezüst, lila bordó színek jelennek meg az ünnepi enteriőrben, tollfüggőkkel, lepkékkel, bojtokkal, fekete üvegtálakkal.
Az Elegancia trend már nevében jelzi az ünnepi csillogást, a drága anyagokat, égősorokat, üveggömböket.

A Karácsonyi történet című irányzat a klasszikus piros, zöld, arany színvilágot képviseli.
A Fák karácsonya dekorációs irányzat jelszava: mit csinálnak az erdőkben a fák az állatok az ünnep idején? A kellékek között a száraz termések, az erdei manók, a valódi fenyők és a szárított virágok dominálnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását